Nagrađeni ili nominirani

Pogledajte najbolje europske filmove!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Od 2. do 5. te 7. svibnja u Kinu Metropolis Muzeja pogledajte najbolje europske filmove.

Od 2. do 5. te 7. svibnja u Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu održava se ciklus europskih filmova nagrađenih ili nominiranih za nagradu Lux Europskog parlamenta za postignuća u kinematografiji.

Pogledaj i ovo Nana Nadarević (Foto: Instagram) Obožavao ih je... Mustafi Nadareviću djeca su bila najveća podrška nakon smrti supruge, ovako je govorio o njima

Zagreb je nova filmska destivacija - Filmaši će donijeti 4 milijuna kuna!

Projekcije se održavaju s početkom u 20,00 sati, a ulaz na sve filmove je slobodan. Ciklus se održava u suradnji s Uredom za informiranje europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Ciklus počinje 2. svibnja francuskim filmom 'Snjegovi Kilimandžara' (Les Neiges du Kilimandjaro) redatelja Roberta Guediguiana, dobitnikom Nagrade LUX 2011. godine. U subotu, 3. svibnja na programu je talijanski "Shun Li i Pjesnik" (Io sono Li) redatelja Andree Segrea, Italija, dobitnik nagrade LUX 2012. godine.

U nedjelju, 4. svibnja prikazuje se belgijski 'Alabama Monroe' (The Broken Circle Breakdown) redatelja Felixa van Groeningena, laureat. Nagrade Lux 2013. godine. U ponedjeljak, 5. svibnja na programu su 'Djeca' redateljice Aide Begić, film koji je bio u službenom odabiru 10 filmova za Nagradu Lux 2012. godine. Konačno, u srijedu 7. svibnja na programu su 'Krugovi' Srdana Golubovića koji su bili u službenom odabiru 10 filmova za Nagradu Lux 2013. godine.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene