Predstavlja ''Čekam te''

Medea konačno dočekala svoj prvi veliki uspjeh kojem se potajno nadala

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Mlada, ambiciozna, glazbeno talentirana, sve je to Medea, javnosti već dobro poznata izvođačica koja dolazi iz Rijeke.

Medea iza sebe već ima nekoliko uspješnih pjesama, suradnji, a jedna od onih koja ju je svakako najbolje predstavila publici je duet s Damirom Kedžom.

Pogledaj i ovo Medea nova pjesma Talentirana mlada glazbenica predstavlja predivnu ljubavnu baladu "Stranci u našoj sudbini"

Iako je već godinama prisutna u glazbi i okružena iskusnim timom suradnika koji čine etablirani autori i producenti, Medea je oduvijek u sebi imala želju postati i autor svojih pjesama.

Strpljiva, uporna kakva i je, Medea je konačno dočekala taj trenutak i javnosti predstavila svoju prvu autorsko pjesmu, naziva ''Čekam te''.
Čekala je i dočekala, a aranžmanski dio prepustila je Ivanu Popeskiću.

''Čekam te je moja prva autorska pjesma s kojom sam se odvažila predstaviti publici kao autor. Autorstvo i autentičnost vlastitih radova mi je bila želja od samih početaka karijere. U glazbi sam od svoje devete godine i glazbeno obrazovanje mi je iznimno važno i puno mi je pomoglo pri stvaranju autorskih pjesama. Pjesme sam počela pisati sa 17 godina, kada sam puno istraživala i eksperimentirala s vlastitim sposobnostima pisanja i skladanja, dok nisam napravila pjesmu s kojom sam bila u potpunosti zadovoljna i sigurna da se s njom želim predstaviti kao autor. Ideja pjesme je nastala prije godinu dana u učionici u glazbenoj školi prije sata solfeggia, kao i još nekoliko pjesama koje sam napisala nakon ove, što mi je jako interesantno. U školi se pojavila harmonska ideja, odnosno slijed harmonija i melodije i ta ideja me jako zaintrigirala i odlučila sam probati napisati pjesmu kod kuće u svom miru. Pjesma je nastala poprilično brzo za nekoga tko se tek “bacio“ u tako nešto, tako da sam ja bila jako entuzijastična i htjela sam da pjesma što prije izađe. No kako sam ja jako samokritična i želim da sve bude savršeno, pjesmu sam dorađivala narednih godinu dana dok nisam bila sigurna da sam napravila sve što sam mogla da pjesma zvuči što bolje i da bude ljudima zanimljiva i pamtljiva. S vremena na vrijeme sam se konzultirala sa svojim producentom i aranžerom Ivanom Popeskićem, koji mi je dao poneki savjet i kritiku, što je jako bitno pogotovo nekome tko je tek zakoračio u svijet autorstva. Interpretaciju pjesme ostavljam publici i želim da se svatko s pjesmom poveže na način na koji ju ta osoba doživljava. Spot je sniman u Puli, pod redateljskom palicom Kristijana Burlovića i MedVid produkcije. Kroz spot mi je bilo bitno izraziti i prenijeti vrtlog emocija kroz koje ja prolazim u ovoj pjesmi'', rekla je Medea.

''Još uvijek skladam i pišem ovisno o inspiraciji i trenutku, jer smatram da treba puno godina iskustva da bi se došlo to onog pisanja “po potrebi“, a do sada sam skladala nekoliko autorskih pjesama koje čekaju svoje vrijeme za izbacivanje i većinom su to balade. Mislim da je na skladanje baladi jako utjecalo to što inače slušam i pjevam, a to su balade. Prilikom pisanja nikada ne idem s nekom idejom o žanru ili tematici, već sve to nekako dolazi prirodno, ovisno o trenutku pjesme koje pišem nisu autobiografske, ali sam sigurna da većina misli koje pretočim u tekst dolaze iz nekih podsvjesnih trenutaka koje sam doživjela ja ili netko meni blizak, mogu biti inspirirana nekom drugom pjesmom, filmom ili čak nekom situacijom, inspiracija kod mene nema pravila i može se javiti iz bilo čega i u bilo kojem trenutku'', dodala je Medea.

Ovom aktualnom pjesmom, Medea je uspješno zakoračila u kantautorstvo, a s njom na najljepši način najavila i izlazak studijskog albuma, planiranog do kraja ove godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene