Fališ mi

Mani Gotovac predstavila knjigu uz poznate goste

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U prepunoj galeriji Velvet na petim Književnim večerima sa Srđanom Sandićem, gošća Mani Gotovac zasjala u punom sjaju!

Mani Gotovac predstavila je knjigu 'Fališ mi', autobiografske zapise strukturirane u poglavljima nazvanim po godišnjim dobima, pri čemu je asocirana analogija između prirodnih ciklusa i razdoblja starenja u ljudskom životu.

Pogledaj i ovo Slavka Pavić Zaradila ovacije! Naša 96-godišnja fotografkinja Slavka Pavić bila je zvijezda važne modne večeri: ''U životu činite sve s mjerom!''

Ova knjiga stoga nije samo još jedno memoarsko svjedočanstvo o proteklom vremenu, već svojevrsni autobiografski roman o jednoj dramatičnoj ženskoj sudbini.

Njezina životna sudbina nosi u sebi dramatske elemente: velike ljubavi, bračne lomove, burna prijateljstva s glumcima, redateljima i piscima, ali i političarima te drugim sudionicima javnoga života. Mani je široko umjetnički obrazovana, velika poznavateljica suvremenoga svjetskoga kazališta, ali ona je i žena snažnih strasti, u kojoj nikad nije utrnuo duh djevojčice. Nju krase jaka intuicija i imaginacija, a ova knjiga dokazuje da je odlikuje i iznimni spisateljski dar.

Prema odabiru gošće, glumci Judita Franković i Mislav Čavajda čitajući dijelove njenog romana, puni žudnje, emocije i čežnje, uveli su mnogobrojnu publiku u svijet Mani Gotovac.
Teme okosnice večeri bile su: bolest smrti, bolest ljubavi, bolest autora, odnos žudnje i želje, uloga Gorkog, odgovorila je na pitanja koliko je "smrti" imala, kako skandal razotkriva, filtrira malograđanštinu i i drugo.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene