Big Fishing Game Komiža: Okuplja sve zaljubljenike u more koji aktivno provode odmor

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

športski-ribolovni klub 'Big game Croatia' već četvrtu godinu za redom organizira manifestaciju pod nazivom OFFSHORE CHALLENGE KOMIŽA.

OFFSHORE CHALLENGE Komiža (poznatiji kao Big fishing game odnosno izlov divlje tune) se kroz kratko vrijeme svog postojanja nametnuo kao jedna od najatraktivnijih sporsko-zabavnih ljetnih manifestacija što zbog zanimljivosti samog natjecanja, poznatih natjecatelja i gostiju, te popratnog zabavnog programa.

Hideout festival - Provjerite zašto nas strani mediji uspoređuju s Ibizom i Miamijem

Big Game okuplja sve zaljubljenike u more koji aktivno provode odmor. Ova vrsta športskog ribolova zahtjeva vještinu i snalaženje na brodu i moru, te je idealan spoj zabave i natjecateljskog duha pa je kao takav i prepoznat u Hrvatskoj. No namjera manifestacije nije isključivo ribolov, jer ribolov treba biti povod i motiv dolaska ali popratni sadržaji i kvaliteta same manifestacije treba biti razlogom njihovog ostanka i boravka u destinaciji. Kako je jedan od ciljeva manifestacije promoviranje turizma na Jadranskom moru i zaštita istog, otok Vis i mjesto Komiža idealna su lokacija za ovakav svjetski događaj.

Ova manifestacija uvelike pomaže razvoju i promociji turizma ne samo Komiži, otoku Visu i Splitsko-dalmatinskoj županiji već i čitavoj Hrvatskoj, budući da je natjecanje medijski popraćeno i objavljeno u svim važnim medijima vezanim za IGFA-u (International Angler, Offshore World, u Hrvatskoj (Ribolov na Jadranu, Otvoreno More, Plovi i Lovi, Nautika, Yahts), kao i u programima odabranih regionalnih lokalnih, regionalnih tv i radio postaja, te dnevnim tiskovinama i internet portalima.

Manifestacija je interakcija kulture, tradicije i sporta , čime se se može postići kvalitetan i sadržajan turistički proizvod. Najavljena manifestacija uvelike doprinosi stvaranju kvalitetnog kulturnog, sportskog, edukativnog i zabavnog doživljaja ne samo turistima već i lokalnim posjetiteljima, a njezina organizacija, s obzirom na medijsku pokrivenost pridonijeti će uspješnoj promidžbi grada Komiže kao turističke destinacije.

Dakle, cilj natjecanja je povezati turizam, ekologiju i zadovoljstvo i pri tom otvoriti Komiži, Visu i općenito Jadranu put prema razvoju ovog unosnog vida turizma. Jadransko more ima sve predispozicije da postane elitno okupljalište klijentele koja putuje svjetskim morima u potrazi za avanturom.

Big Game ribolov zahtjeva Vašu podršku kako bi se razvijao u sportskom smjeru i kako bi zajedničkim snagama potaknuli razvoj prosperiteta i da bi ulaskom Hrvatske u Europsku uniju osigurali kvalitetne sadržaje i ljudske potencijale što bi nas plasiralo na nivo drugih država u Uniji. U konačnici bi stranim gostima ponudili ono što očekuju od Hrvatske kao turističke i ribolovne destinacije, a da pri tom ne ugrozimo opstanak i stanište ribljih vrsta.

BIG GAME KOMIŽA U BROJAKAMA:

Datum: 23. srpnja – 27. srpnja
Broj godina održavanja: 4
Broj natjecateljskih brodova: 60 (Italija, Ukrajna, Švedska, USA, Njemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati, Norveška, Slovenija, Srbija, Crna Gora i Hrvatska)
Broj natjecatelja iz zemlje i svijeta: 240
Posjetitelji: 10.000
Prihodi od natjecanja za otok Vis: 6 milijuna kuna
Broj lovnih dana: 3
Otvaranje: 23. srpnja
Zatvaranje: 27. srpnja

PROGRAM 2014

Natjecateljski dio
Kvalifikacijski međunarodni turnir sa 60 plovila koji se bore za odlazak na svjetsko prvenstvo u Costa Ricu.
Ovaj turnir ujedno otvara prvo državno prvenstvo u big game ribolovu u Hrvatskoj.
Kroz sva tri lovna dana osim big game ribolova, prakticira se i lov na ciljane ribe.
Bodovanje ulova vrši se po vrstama i kilaži. Za plavoperajnu tunu koja je limitirana kvotom ujedno se prakticira i catch & relase tj. od 30-50 kg boduje se i puštena riba, a iznad 50 kg boduje se po ulovljenom kg. Nakon ispunjena kvote prakticira se isključivo catcah&relase.
Poznati natjecatelji: bivši vrhunski sportaši Goran Ivanišević, Hrvoje Vejić, sportski director Maccabi-a iz Tel Aviva Nikola Vujčić, pjevač Željko Bebek, njemački proizvođač ortopedskih cipela Alex Birckenstock itd.

Poznati gosti - Oliver Dragojević, Zlatan Stipišić Gibonni, Luka Nižetić, Petra Nižetić, Indira Vladić

Revijalni dio

Kao specifičnost ovogodišnje manifestacije najavljujemo LITTLE GAME, natjecanje među djecom od 4-14 godina starosti koji će na starim dalmatinskim brodovima Falkušama isprobati svoje vještine u udičarenju. Cilj natjecanja je potaknuti djecu različitih uzrasta da slobodno vrijeme provode u prirodi, razvijajući im organizacijske i natjecateljske sposobnosti te koncentraciju.

Gastonomski dio:

S obzirom da je divlja tuna ekskluzivna gastronomska poslastica želimo joj na taj način i pristupiti u pripremi. Iz tog razloga ćemo organizirati kuhanje na otvorenom pašticade od divlje tune za 300 osoba koju će pripremati pobjednik prvog Celebrity Masterchef-a Hrvatska, Luka Nižetić kojem će u pripremi pripomoći poznata hrvatska pjevačica Indira Vladić. Ne sumnjamo da će biti zanimljivo vidjeti jednog Dalmatinca i jednu Slavonku u ovom gastonomskom show-u.

Zabavni dio:

Svaki natjecateljski dan bit će popraćen glazbom uživo i nastupom poznatih izvođača: Cubismo, Colonia, Noa & Funk Blasters, Disco inferno, Viške klape i dr., vatrometom, dodjelom nagrada, svakodnevnim gastronomskim partijima, pučkim veselicama, after parijima u Fabrici, restoranu Luke Nižetića, na plaži Kamenice, sajmom nautičke i ribolovne opreme, te autohtonih proizvoda otoka Visa. Voditeljica zabavnog programa je Petra Nižetić.

Big Game ribolov zahtjeva Vašu podršku kako bi se razvijao u sportskom smjeru i kako bi zajedničkim snagama potaknuli razvoj prosperiteta i da bi ulaskom Hrvatske u Europsku uniju osigurali kvalitetne sadržaje i ljudske potencijale što bi nas plasiralo na nivo drugih država u Uniji. U konačnici bi stranim gostima ponudili ono što očekuju od Hrvatske kao turističke i ribolovne destinacije, a da pri tom ne ugrozimo opstanak i stanište ribljih vrsta.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene