Radio 808

VIDEO Album tjedna: 'Together we Shine' ovotjedni je broj jedan!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

The New Division mogu slaviti - njihov album je album tjedna!

Kad smo starom Bernardu Sumneru rekli da u Los Angelesu već godinama postoji bend The New Division koji se fura na New Order i Joy Division, ostao je prilično začuđen: 'Nikad ne bih ni pomislio da će netko tako zabrijati na kalifornijskom suncu. Kod nas u Manchesteru, pogotovo u ono doba kad smo mi počinjali, bilo je toliko smoga da tjednima ili čak mjesecima nisi mogao otvoriti prozor.'

Pogledaj i ovo showbuzz Working Out Prvi album indie-pop benda Arthur Beatrice proglašen je albumom tjedna

Album tjedna imaju Foster The People 'Supermodel'

U takvoj klimi nastali su Joy Division i New Order. Manchesterski tamni zvuk, koji je prije tri i pol desetljeća postavila na scenu Sumnerova ekipa predvođena legendarnim Ianom Curtisom, ipak je dobio vjerne sljedbenike u sunčanoj Kaliforniji.

The New Division pokrenuo je 2005. godine povratnik iz Urugvaja, pjevač i producent John Kunkel. Usputni studentski projekt prerastao je u ambiciozan electro-rock sastav dolaskom Brocka Wolsleya, Michaela Janza i Marka Michalskog.

Izvan južne Kalifornije o njima se počelo govoriti i pisati oko 2011., nakon što su izbacili singlove 'Opium' i 'True Lies', a zatim i debi album 'Shadows'.

The New Division ušli su na velika vrata u glazbenu blogosferu (i u program Radija 808), a osim trajne fascinacije zvukom novovalnog Manchestera u njihovim ranim radovima uočen je dosta jak utjecaj Depeche Modea.

Drugi album 'Together We Shine' predstavlja logičan nastavak hvaljenog prvijenca, dodatno europeiziran već kroz naslove pjesama poput 'England', 'Lisbon', 'Stockholm', 'Den Bosch' i 'St Petersburg'.

Na albumu je produbljena višegodišnja suradnja The New Divisiona i Keep Shelly In Athens, a zapaženu ulogu odigrao je i gostujući gitarist Dave Keuning posuđen iz The Killersa.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene