plakao u spotu

Hit je snimio u WC-u slavne glumice, bio je vojnik, a sve je dirnuo pjesmom posvećenom bolesnom ocu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

James Blunt u siječnju je dirnuo javnost emotivnom pjesmom "Monsters", koju je posvetio bolesnom ocu. Pjevač je snimio spot s tatom, a nije mogao suzdržati suze.

James Blunt (46) proslavio se 2004. ljubavnim baladama "You're Beautiful" i "Goodbye My Lover", no nije se uvijek želio baviti glazbom. 

Britanski pjevač rodio se u Hampshireu kao najstarije od troje djece vojnog pilota i vlasnice skijaškog odmarališta. Njegova se obitelj zbog očeva zanimanja često selila po Engleskoj, uglavnom svake dvije godine. 

Blunt je bio odličan učenik i položio je vozački ispit za pilota sa 16 godina, a nakon srednje škole upisao je astronautički inženjering i sociologiju na fakultetu u Bristolu. Budući da je njegov studij sponzorirala vojska, glazbenik je morao odslužiti četiri godine i tijekom tog razdoblja došao je do ranga kapetana. 

Krajem 90-ih godina je pomagao NATO-u na Kosovu, a tamo je ponio i svoju gitaru, koju je naučio svirati sa 14 godina. Svirao je i pjevao za lokalno stanovništvo i vojnike te je pritom napisao pjesmu "No Bravery". Napustio je britansku vojsku nakon što je odslužio šest godina, u listopadu 2002. 

Blunt, koji je kao dijete išao na poduku iz klavira i violine, tada se odlučio posvetiti glazbi. Pjevač je 2003. snimao debitantski album "Back to Bedlam" u studiju u Los Angelesu, a pritom je sam svirao nekoliko instrumenata. Tijekom tog razdoblja živio je u domu legendarne glumice, Carrie Fisher. Ona je sudjelovala i u odlučivanju o imenu njegova prvog albuma, a hit "Goodbye My Lover" snimio je u njezinoj kupaonici. 

Blunt je album objavio 2004. i stekao svjetsku slavu. Najuspješnija je bila njegova ljubavna balada "You're Beautiful", koja je bila na vrhu glazbenih top-lista u mnogim zemljama. Postala je i dio reklame za jednog telefonskog operatera. Bluntu je Sveučilište u Bristolu, koje je pohađao, uručilo počasnu titulu doktora glazbe. 

Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 18 milijuna dolara, a posjeduje skijaško odmaralište u Švicarskoj te restoran. Usto je i dobar prijatelj s princem Harryjem, na čijim je dobrotvornim koncertima nastupao. 

Bluntu dobro ide i u privatnom životu. U rujnu 2014. oženio se Sofijom Wellesley, unukom osmog vojvode od Wellingtona Valeriana Wellesleya. Pjevač i supruga imaju dva sina, no nisu poznata njihova imena. Starijem, koji se rodio 2016., kumovi su glazbenik Ed Sheeran i pokojna Carrie Fisher. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Totally blown away by all your kind messages about Monsters. Thank you.

A post shared by James Blunt (@jamesblunt) on

Inače, James je u siječnju dirnuo javnost pjesmom "Monsters". Snimio je spot sa svojim ocem Charlesom, a nije mogao zaustaviti suze dok je pjevao o očevoj borbi s kroničnim zatajenjem bubrega. 

"To je bio nevjerojatan trenutak jer kad shvatite da postoji mogućnost da vam tata umre, to je odlična prilika da mu kažete sve što ste htjeli. Zato sam napisao pjesmu 'Monsters' za njega", ispričao je. Blunt je otkrio da su na snimanju spota plakali svi osim njegova oca. 

"Pitao nas je zašto plačemo i rekao: 'Pa još sam tu.' Bilo je to nešto izuzetno i jako emocionalno", rekao je. Pjevač je kasnije otkrio da su uspjeli pronaći odgovarajućeg donora bubrega za njegova oca te da se dobro oporavlja i polako šeće. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene