u dobi od 87. godina

Preminuo glumac Chaim Topol, najpoznatiji po ulozi Tevyea iz Guslača na krovu

Chaim Topol - 4 Chaim Topol - 4 Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Chaim Topol - 1 Chaim Topol - 2 Chaim Topol - 3 Chaim Topol - 4 +0 Chaim Topol - 5 Galerija

Chaim Topol preminuo je u dobi od 87. godina, a tužnu vijest potvrdio je izraelski predsjednik Isaac Herzog.

Izraelski glumac Chaim Topol, najpoznatiji po ulozi Tevyea iz mjuzikla "Guslač na krovu" iz 1971., umro je u dobi od 87. godina.

Informacija je potvrđena u objavi koju je na Twitteru podijelio izraelski predsjednik Isaac Herzog, odavši pritom počast Topolu kao "jednom od divova izraelske kulture".

Opisao ga je kao "darovitoga glumca koji je glumio u Izraelu i u inozemstvu" osvojivši srca gledatelja. Herzog je napisao i da je Topol tijekom cijele svoje karijere Izrael "predstavljao s velikim poštovanjem".

Za glavnu ulogu u "Guslaču na krovu" 1971. bio je nominiran za Oscara, a za tu je ulogu iste godine dobio Zlatni globus. Prvi Zlatni globus za najperspektivnijeg mladog glumca osvojio je za ulogu u izraelskoj komediji Sallah Shabati iz 1964.

Glumcu je prošle godine navodno dijagnosticirana demencija.

Topol je kasnije glumio u brojnim filmovima, kako u Izraelu tako i u Sjedinjenim Državama.

Uz glumu Topol se bavio dobrotvornim aktivnostima. Osnovao je organizaciju Variety Israel koja pruža potporu djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

Bio je predsjednik Jordan River Villagea, besplatnog kampa za izraelsku djecu koja pate od kroničnih ili po život opasnih bolesti.

Topol je 2015. godine dobio Nagradu Izrael (Israel Prize), najprestižniju nagradu u zemlji, za životno djelo i poseban doprinos društvu i državi.

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Perčin, 2006. godina Jelena Perčin, 2006. godina Jelena Perčin - 2 IN magazin: Jelena Perčin - 5 +23 Jelena Perčin Nekad i sad Pogledajte kako je Jelena Perčin izgledala prije 17 godina i dva razvoda, njezin drugi muž tada je još bio maloljetan

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Danijela Martinović i Josip Plavić - 1 Danijela Martinović i Josip Plavić - 2 Danijela Martinović i Josip Plavić - 3 Danijela Martinović i Josip Plavić - 4 +25 Danijela Martinović i Josip Plavić - 5 Celebrity Novi partner Danijele Martinović već je osvojio simpatije javnosti, a ona se u njegovu naručju topi: ''Takvih gotovo više da i nema!''

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene