Zbogom Bebel!

Pogledajte kako su se Francuzi oprostili od svoje glumačke legende, u spektakularnom ispraćaju sudjelovao je i predsjednik Macron

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U Francuskoj je održan posljednji ispraćaj glumca Jean-Paula Belmonda, koji je preminuo u 89. godini života

Francuska se u četvrtak oprostila od Jean-Paul Belmonda uz obećanje da će karizmatični glumac i legenda francuskog filmskog Novog vala, koji je umro u ponedjeljak u 89. godini života, zauvijek živjeti na filmskim platnima.

Belmondov lijes prekriven francuskom trobojnicom donesen je na svečani obred u dvorište pariškog vojnog muzeja Les Invalides, gdje počiva i Napoleon.

Francuzi su ga od milja zvali Bebel, a bio je jedan od najpopularnijih francuskih glumaca. Proslavio se ulogom gangstera u novovalnom filmu Jean-Luca Godarda "Do posljednjeg daha" 1959. godine.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u govoru je istaknuo da je "on bio prijatelj o kojem su svi sanjali".

"Nikad se nije prestao razvijati, stvarati i osvajati sve nove generacije. Zbogom Bebel", dodao je Macron.

"Gdje god da je, siguran sam da se smiješi, kao uvijek", rekao je glumčev unuk, također glumac, Victor Belmondo.

Svečanom pogrebu nazočili su Belmondova obitelj, ministri i poznate osobe iz filmskog svijeta, među kojima je i Oscarovac Jean Dujardin.

Belmondova privlačnost, mješavina osjetjivosti, topline i lakoće stvorila je novi romantizam, zahvaljujući kojem je dobivao uloge u filmovima redatelja francuskog Novog vala Francoisa Truffauta, Alaina Resnaisa i Louisa Mallea.

Belmondo je 1960-ih izabrao mainstream filmove i postao jedan od vodećih francuskih glumaca komedija i akcijskih filmova.

(Hina)

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Emmanuel Macron (Foto: AFP) Emmanuel Macron (Foto: Profimedia) Emmanuel i Brigitte Macron (Foto: Getty Images) Emmanuel i Brigitte Macron (Foto: Getty Images) +12 Emmanuel i Brigitte Macron (Foto: Profimedia) Preporuke Procurili detalji odnosa francuskog predsjednika i njegove 25 godina starije žene, nije čudo da svi pričaju samo o tome

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene