"Oj momačka zemljo mila"

Severina sa zborom izvela feminističku verziju "Lijepe naše", poslušajte kako zvuči: "Pjevamo glasno za sve žene!"

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Severina i zbor udruge Domino - 1 Severina i zbor udruge Domino - 2 Severina i zbor udruge Domino - 3 Severina i zbor udruge Domino - 4 Severina i zbor udruge Domino - 5 Severina i zbor udruge Domino - 6 Severina i zbor udruge Domino - 7 Severina i zbor udruge Domino - 8 Severina i zbor udruge Domino - 9 Severina i zbor udruge Domino - 10 +19 Severina - 1 Galerija

Severina je sa zborom udruge Domine i pod vodstvom umjetnice Arijane Lekić-Fridrih ispred zagrebačkog MSU izvela feminističku verziju hrvatske himne.

Povodom Međunarodnog dana žena ispred Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu izvedena je feministička verzija hrvatske himne "Lijepa naša", u organizaciji udruge Domine i pod palicom umjetnice Arijane Lekić-Fridrih.

Ovu akciju podržala je i Severina, koja ju je danima ranije najavljivala i na društvenim mrežama, a sada se pridružila zboru i zapjevala s njima.

Pogledaji ovo Severina Celebrity Seve uputila važan poziv ženama koje joj pišu o svojim teškim sudbinama: "Dok drugi kleče da nas (opet) tlače, mi moramo..."

"Inače nas ne čuju dovoljno, ali na 8. mart nas moraju čut. Tako da danas pjevamo glasno za sve žene, ne samo za Zagrepčanke. Shvaćamo da je luksuz da možemo biti ovdje i dati glas svim ženama koje to ne mogu. Pjevamo za sve žene od juga do Slavonije, i nadamo se da ćemo polučiti nekakav uspjeh i da će se naš glas čuti", rekla je Arijana Lekić-Fridrih prije izvedbe.

U nastavku donosimo tekst feminističke verzije "Lijepe naše", a u videu poslušajte i kako zvuči.

"Lijepa naša domovino,
Oj momačka zemljo mila,
Stare slave, sestre, majke
Da bi vazda sretna bila!

Mila, kano si nam slavna,
Mila si nam ti jedina.
Mila, kuda si nam ravna,
Mila, kuda si planina!

Teci Dravo, Savo teci,
Nit' ti Dunav silu gubi,
Sinje more svima reci,
Da nam žene zemlja ubi.

Još mi njive sunce grije,
Još mi hrašće bura vije,
Dok nam žene grobak krije,
Naše srce glasno bije!"

Sviđa li vam se feministička verzija "Lijepe naše"?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

"Hvala Severini koja se svaku put odazove na svaku akciju za žene i za svako ljudsko pravo koje je ugroženo", dodala je Lekić-Fridrih nakon izvedbe, a i Severina se zahvalila njoj na ovoj inicijativi.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Baby Lasagna - 1 Baby Lasagna i Elizabeta Ružić - 2 Baby Lasagna i Elizabeta Ružić - 7 Baby Lasagna i Elizabeta Ružić - 8 +26 Baby Lasagna i Elizabeta Ružić - 9 Celebrity Baby Lasagna objavio je novu fotku pa se požalio fanovima na ono što ga je snašlo: ''Elizabeta mi nije dala da...''  

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Joško Čagalj Jole - 2 Joško Čagalj Jole - 1 Joško Čagalj Jole na Instagramu - 6 Joško Čagalj Jole na Instagramu - 7 +24 Joško Čagalj Jole na Instagramu - 8 Celebrity Jole pokazao svoje prekrasne kćeri i ženu, a opisom uz fotografiju sve je oborio s nogu!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene