Javile se brojne žrtve

Otkriven novi holivudski seks-predator: Godinama se zna što radi, a posljedica nema

Rami Malek i Lucy Boynton (Foto: AFP) Rami Malek i Lucy Boynton (Foto: AFP) Afp 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Rami Malek i Lucy Boynton (Foto: AFP) Rami Malek (Foto: AFP) Bryan Singer i Rami Malek (Foto: Instagram) +0 Brant Daugherty (Foto: Instagram) Galerija

Prve optužbe na račun redatelja Bryana Singera javile su se još 2014. godine.

Jedan od najpopularnijih filmova 2018. godine briljirao je na Zlatnim globusima, a slovi i kao favorit za prestižne Oscare s čak 5 nominacija.

Pogledaj i ovo Zbor Supertalent, Maja Šuput plače (Foto: Screenshot Nova TV) Suza suzu goni Pogledajte ovaj vrtlog emocija! Smijali su se Maji jer je plakala, a onda se ni Janko nije uspio suzdržati

Radi se o kinohitu "Bohemian Rhapsody", koji se posljednjih dana našao u velikim problemima zbog 53-godišnjeg redatelja Bryana Singera. On se ponovno našao pod optužbama za seksualno zlostavljanje još četiri maloljetne žrtve, a priča je u medije izašla nakon godinu dana istraživanja. Zanimljivo, priče novijeg datuma vrlo su slične onima koje su navodne Singerove žrtve pričale i u prošlosti, točnije od 2014. godine kada je progovorila prva žrtva silovanja, glumac Michael Egan.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryan Singer (@bryanjaysinger) on

Radi se o tri muškarca koja su htjela ostati anonimna te glumcu Victoru Valdoinosu, koji tvrdi da ga je Singer zlostavljao na setu filma "Apt Pupil" 1998. godine, kada je imao samo 13 godina. Neke žrtve iz prošlosti tvrdile su i kako ih je redatelj napio i drogirao, a zatim odvukao u krevet. "Rekao mi je da mu se sviđam, da ima Ferrari i da će se lijepo pobrinuti o meni. Zgrabio me, a zatim počeo masturbirati ispred mene. Sve je to radio sa smiješkom na licu, bio sam prestravljen", otkrio je Valdoinos.

Odmah se oglasio i optuženik, no odlučno je odbacio sve takve tvrdnje te rekao kako je ovo "homofobni napad koji je pomno planiran kako bi umanjio uspjeh filma Bohemian Rhapsody".

"Posljednji put kad sam se morao oglasiti vezano za ovakve optužbe, časopis Esquire imao je u pripremi članak o meni koji je napisao homofobni novinar bizarno opsjednut mnome još od 1997. godine. Ne iznenađuje me da je novi članak izašao baš u ovo vrijeme. Esquire na kraju nije objavio članak zbog nedostatka dokaza i vjerodostojnih izvora, no to ih nije spriječilo da priču prodaju The Atlanticu", nastavio je.

Iako je Singer tijekom snimanja zamijenjen drugim redateljem, Dexterom Fletcherom, on je ostao potpisan kao jedini redatelj. Ubrzo nakon što je otpušten, pojavila se i tužba glumca Cesara Sancheza-Guzmana, koji je tvrdio da ga je redatelj silovao 2003. godine, kada mu je bilo samo 17 godina, a slučaj je još uvijek na sudu.

Ovih dana oglasila se i zvijezda hit-serije "Pretty Little Liars", Brant Daugherty, koji je novinama ispričao kako ga je Brianov asistent jednom prilikom upozorio da odustane od posla s njim. "Kad sam se doselio u Los Angeles, naišao sam na posao asistenta redatelja A-liste. Radilo se o uredu Bryana Singera. Njegov tadašnji asistent radio je intervjue za posao te mi poručio da sigurno ne želim ovaj posao jer bi Bryanu bilo teško raditi u mojoj blizini. Zahvalio sam mu se i otišao. To se zna već godinama", napisao je glumac na Twitteru.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryan Singer (@bryanjaysinger) on

Sve žrtve tvrde i kako je Bryan znao da su maloljetni, no to mu nije nimalo smetalo, dapače. Autori spomenutog članka, Alex French i Maximillian Potter, tvrde pak kako su godinu dana proučavali tužbe na Singerov račun te su intervjuirali više od 50 izvora.

"Singer je problematični čovjek koji se okružuje ranjivim tinejdžerima od kojih su mnogi već tada bila otuđeni od svojih obitelji, većinom jer su priznali da su gay. No on nije radio sam, u tome su mu pomagali prijatelji i suradnici koji su mu dovodili te dečke. Na manje izravan način u tome mu je pomogla i industrija u kojoj režiranje hitova donosi ogromnu moć", stoji u članku. Mnoge njegove žrtve završile su na rehabilitaciji te liječenju od alkohola, a jedna je i preminula zbog predoziranja.

Unatoč optužbama, Bryan je nesmetano nastavio raditi na novom filmu "Red Sonja", za koji bi trebao dobiti 10 milijuna dolara, no filmu "Bohemian Rhapsody" upravo je ukinuta nominacija za nagradu GLAAD Media. Glumci i ostatak filmske ekipe još se nisu jasno oglasili u vezi s optužbama, osim da "nisu znali za njih", dok je jedna članica nove filmske ekipe optuženog redatelja rekla sljedeće: "U Americi je svatko slobodan čovjek dok mu se ne dokaže krivnja. Ne vidim zašto bismo trebali prestati raditi s njim. Dovoljno sam dugo u ovom poslu da znam prepoznati lažne vijesti."

A hoće li optužbe naštetiti i nominacijama za najprestižniju filmsku nagradu Oscar, tek nam ostaje vidjeti. 

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Elle Macpherson (FOTO: Profimedia) Celebrity Domaća manekenka burnog ljubavnog života vlasnica je jednog od najboljih tijela u Hrvatskoj

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Roman Polanski i Sharon Tate snimljeni nakon vjenčanja 1968 (Foto: AFP) Sharon Tate (Foto: Profimedia) Sharon Tate (Foto: Profimedia) Sharon Tate (Foto: Profimedia) +1 Charles Manson (Foto: Profimedia) Celebrity Žrtva sekte: Životna priča glumice koja je ubijena u osmom mjesecu trudnoće

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz i Daniel Craig (Foto: AFP) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) Rachel Weisz, Daniel Craig (Foto: Getty Images) +3 Daniel Craig (Foto: Profimedia) Oscar 2019 Kad prijateljstvo preraste u ljubav: Vjenčali su se u tajnosti, a ona je u 49. godini rodila kćerkicu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene