Tužna vijest

Legendarni francuski glumac Jean-Paul Belmondo preminuo u 89. godini: "Otišao je mirno"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Preminuo je francuski glumac Jean-Paul Belmondo, a tužnu je vijest potvrdio njegov odvjetnik.

Legendarni francuski glumac Jean-Paul Belmondo preminuo je u 89. godini života, a tužnu je vijest za AFP potvrdio njegov odvjetnik.

"Bio je vrlo slab u posljednje vrijeme. Ugasio se mirno", izjavio je Michel Godest.

Jean-Paul, popularnog nadimka Bebel, proslavio se i postao jedna od najvećih glumačkih zvijezda u Francuskoj tijekom 60-ih i 70-ih godina.

Rođen je 1933. godine u pariškom predgrađu Neuilly-sur-Seine, a pohađao je niz elitnih privatnih škola, međutim bez velikog uspjeha. Pokazivao je velik interes za sport, a kao tinejdžer započeo je kratku boksačku karijeru. Nakon što je obolio od tuberkuloze zainteresirao se za kazalište i prijavio se na Nacionalnu akadamiju dramskih umjetnosti koju je upisao 1952. godine. Nakon što je diplomirao počeo je glumiti u kazalištu, a ubrzo si je osigurao i niz manjih filmskih uloga.

Svjetsku slavu donijela mu je uloga u filmu "Do posljednjeg daha" redatelja Jeana Luca-Godarda koji se ujedno smatra i početkom francuskog Novog vala, a u karijeri je snimio osamdesetak filmova.

U braku je bio dva puta, s prvom suprugom Elodie bio je oženjen od 1952. do 1965. godine i dobio je troje djece, a s drugom suprugom Natty Tardivel vjenčao se 2002. godine. Od nje je bio stariji 33 godine i dobili su zajedno kćer Stellu kada je njemu bilo 70 godina, a razveli su se 2008. godine.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Lepa Brena Lepa Brena Lepa Brena (Foto: Instagram) Lepa Brena (Foto: Instagram) +4 Lepa Brena (Foto: Instagram) Celebrity Lepa Brena u badiću potpuno zasjenila svoju skupu jahtu, fotkom raspametila fanove: "Bezvremenska ljepotica"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene