u 74. godini

Tužan dan za glazbu: Preminuo jedan od osnivača legendarne njemačke grupe Kraftwerk

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Florian Schneider je s Ralfom Hutterom 1970. godine osnovao grupu Kraftwerk, a smatraju se pionirima elektroničke glazbe.

Florian Schneider, jedan od osnivača legendarnog njemačkog elektroničkog benda Kraftwerk, preminuo je u 74. godini nakon teške i kratke borbe s karcinomom. 

Schneider je osnovao grupu koja je inspirirala generacije s Ralfom Hutterom 1970. godine. Grupa Kraftwerk se zbog korištenja elektroničkih instrumenata, koji su uključivali i uređaje napravljene vlastoručno, smatra pionirom toga žanra. Upravo oni inspirirali su brojne umjetnike diljem svijeta, uključujući i Davida Bowieja koji je jednom prilikom istaknuo da su mu oni inspiracija u glazbi.

Florian Schneider svirao je sintisajzer, flautu, saksofon i brojne druge instrumente, a u bendu je bio i jedan od vokala.

Schneider je iz benda otišao 2008. godine te više s njima nije bio na turnejama, no sudjelovao je na nekoliko njihovih projekata kasnije.

Kraftwerk su tijekom karijere bili na brojnim svjetskim turnejama, a u sklopu turneje 2009. godine posjetili su i Zagreb, gdje su svirali na INmusic festivalu.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Scott Disick, Sofia Richie (Foto: Profimedia) Scott Disick, Kourtney Kardashian i Sofia Richie (Foto: Instagram) Scott Disick i Sofia Richie (Foto: AFP) Scott Disick i Sofia Richie (Foto: AFP) +0 Kourtney Kardashian Scott Disick (Foto: Getty) Celebrity Viđen u rehabilitacijskom centru, ali sad je bijesan i odbija priznati da je tamo završio zbog droge

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene