tužna vijest

Preminuo član jedne od najdugovječnijih klapa u 66. godini: Stanje mu se pogoršalo zadnjih dana

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ante Milun bio je višegodišnji član klape Sinj i pjevao je na poziciji basa, a kako piše Dalmacija danas, bio je pozitivan na koronavirus.

U 66. godini je preminuo Ante Milun, član jedne od najdugovječnijih glazbenih sastava, klape Sinj. 

"Dragi prijatelji, tužna srca javljamo da nas je danas napustio naš dragi Ante Milun. Počivao u miru Božjem", objavili su iz klape na službenoj Facebook stranici. 

Kako piše Dalmacija danas, Milun je preminuo u srijedu ujutro u splitskoj bolnici u kojoj je boravio desetak dana, a zadnjih dana mu se stanje dodatno pogoršalo. Tvrde da je bio pozitivan na koronavirus. Glazbenik će biti sahranjen u četvrtak na groblju Sv. Frane u Sinju u krugu obitelji i najbližih prijatelja. 

Milun je pjevao na poziciji basa u klapi Sinj čiji je bio višegodišnji član, ali i njen predsjednik. No to je mjesto prepustio u posljednje vrijeme Ivici Masteliću. 

Dragi prijatelji, tužna srca javljamo da nas je danas napustio naš dragi Ante Milun. Počivao u miru Božjem.

Objavljuje Klapa Sinj službena stranicaSrijeda, 16. prosinca 2020.

Inače, klapa Sinj je osnovana u 1982. u gradu po kojem je dobila ime i otada je na glazbenoj sceni. Izvode izvornu dalmatinsku pjesmu, ali rade i obrade iz svog kraja. Gostovali su diljem svijeta, u zemljama Europe, u Africi i Sjevernoj Americi. 

Usto, klapa je postala treća znamenitost grada Sinja nakon Gospe Sinjske i Sinjske alke. Tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja na glazbenoj sceni osvojili su niz domaćih i međunarodnih nagrada. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene