U 88. godini

Preminula je Vera Svoboda, jedna od legendarnih hrvatskih pjevačica, tužnu vijest potvrdila je njena kći

Vera Svoboda Vera Svoboda Biljana Gaurina / CROPIX 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Vera Svoboda Vera Svoboda Vera Svoboda Vera Svoboda - 3 Vera Svoboda - 2 Vera Svoboda - 1 Vera Svoboda - 5 Vera Svoboda - 2 Vera Svoboda - 3 Vera Svoboda - 4 +0 Vera Svoboda - 1 Galerija

Preminula je legendarna hrvatska pjevačica Vera Svoboda, bit će sahranjena u svom rodnom Osijeku.

Legendarna hrvatska pjevačica poznata po starogradskim pjesmama Vera Svoboda preminula je u 88. godini života.

Tužne vijesti za Večernji list potvrdila je njena kći Vesna Njikoš Pečkaj. Vera će biti sahranjena u svom rodnom Osijeku.

''Bili smo kod mame na Uskrs, pričali smo o izložbi tate. No, danas je stigla vijest da je preminula, samo je zaspala'', rekla je njena kći kratko za 24 sata.

Vera Svoboda bila je jedna od najvećih glazbenih zvijezda u Jugoslaviji u sedamdesetim godinama. Proslavila se narodnim i starogradskim pjesmama, a tom je žanru ostala vjerna čitav život. Status umjetnika ima još od 1975. godine.

Zanimljiv je i podatak kako je od 1990. do danas nastupila na 395 humanitarnih koncerata, a nerijetko je nastupala i za hrvatske iseljenike.

Nagradu Porin za životno djelo dobila je 2022. godine.

Bila je u braku sa suprugom Julijom Njikošem koji je preminuo 2010. godine.

Baš zbog njegova premještaja na poslu, Vera Svoboda je osječku adresu 70-ih godina zamijenila zagrebačkom. No, pripadnost rodnom gradu uvijek je isticala.

Vera je u svom životu otpjevala jednu od najpoznatijih vjerskih pjesama ''Rajska djevo, kraljice Hrvata'', a neki od njezinih hitova po kojima će ostati upamćena su i ''Na te mislim'', ''Jedna je Hrvatska'', ''Ima dana'', ''Kad bi ove ruže male'' i brojni drugi.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Severina - 5 Severina i Danijela Martinović Severina - 3 Severina - 2 +25 Severina i Miroslav Lilić, 1999. godina Celebrity Sjećate li se kako je Seve izgledala s 18 godina? Tada je pozirala za svoju prvu naslovnicu časopisa, evo koliko se promijenila

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Garbiñe Muguruza i Arthur Borges - 8 Garbiñe Muguruza i Arthur Borges - 5 Garbiñe Muguruza i Arthur Borges - 4 Garbiñe Muguruza i Arthur Borges - 7 +24 Garbiñe Muguruza i Arthur Borges - 6 Celebrity Bivša tenisačica muškarca svog života upoznala je na ulici, ovo je njihova priča: ''Bilo mi je dosadno i odlučila sam prošetati...''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene