Kraljica Maxima

Nije znala da joj je dečko - princ. A jučer je postala kraljica!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zanimljiva priča o ljubavi koja je urodila trima djevojčicama, 11-godišnjim brakom i titulom kraljice!

Willem-Alexander sjeo je na prijestolje 30. travnja, samo tri dana nakon 46. rođendana, i tako postao nizozemski kralj. Koji, naravno, ima i svoju kraljicu. No, tko je ona zapravo?

Pogledaj i ovo showbuzz Sussex Royal Harry i Meghan u novim problemima: Ne smiju koristiti brend na koji su potrošili desetke tisuća funti

Kraljica Maxima rođena je 17. svibnja 1971. godine. Kći je Jorgea Zorreguiete i njegove druge supruge Marie del Carmen Cerruti. Ima dva brata, sestru i tri polusestre.

Diplomirala je ekonomiju u Argentini i radila kao investicijski bankar, a povremeno je radila i za velike međunarodne kompanije u Argentini, New Yorku i Bruxellesu. Po ocu je linijski vezana uz portugalsku kraljevsku obitelj pa se može reći kako nije posve pučkog podrijetla.

Nije znala da joj je dečko - princ

Maxima je svog supruga upoznala u travnju 1999. godine u Španjolskoj tijekom ljetnog festivala. Jednom prilikom je izjavila kako joj se suprug tada predstavio kao Alexander tako da nije znala kako je riječ o princu. Mislila je da je zafrkava kad joj je kasnije rekao da je princ.

>> Kao iz bajke: Pravi pravcati kralj i kraljica prošetali pred tisućama ljudi!

Dogovorili su se kako će se naći za dva tjedna u New Yorku, gdje je Maxima išla raditi. Upravo je tamo i počela njihova veza no još neko vrijeme nije upoznala njegove kraljevske roditelje - kraljicu Beatrix i princa Clausa.

Kći ministra argentinskog vojnog režima

Kad je javnost doznala za njihovu vezu koja bi mogla završiti i brakom, podigla se kontroverza u Nizozemskoj zbog toga što je njezin otac bio ministar tijekom vojnog režima argentinskog predsjednika Jorgea Rafaela Videla.

Otac joj stoga nije bio na vjenčanju 2002. godine, kao ni na jučerašnjem ustoličenju svoje kćeri za nizozemsku kraljicu.

'Iskreno želim reći kako žalim što je moj otac radio tijekom takve vladavine. Napravio je najbolje za agrikulturu, ali u pogrešnom režimu. Imao je najbolje namjere i ja vjerujem u njega', kaže princeza Maxima koja je brzo osvojila srce nacije. Par ima tri kćeri - Katarinu Amaliju, Aleksiju i Adrianu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene