"Bilo je zanimljivo..."

Evo zašto se naša talentirana i lijepa glumica bolje snašla kao prevarena žena, a ne kao ljubavnica: "S godinama naučiš da je teško suditi"

Iva Mihalić i Jelena Perčin Iva Mihalić i Jelena Perčin Davor Puklavec/Pixsell 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Iva Jerković, Jasna Nanut, Iva Mihalić Jasna Nanut, Iva Jerković, Iva Mihalić i Hrvoje Osvadić Iva Mihalić i Jelena Perčin Iva Mihalić i Dušan Bućan Iva Mihalić i Igor Kovač Iva Mihalić (Foto: PR) Iva Mihalić - 1 Iva Mihalić - 2 Iva Mihalić - 3 Ana Maras Haramander, Iva Mihalić i Tomislav Krstanović +0 Iva Mihalić Galerija

Iva Mihalić dio je glumačke postave prvog dugometražnog filma Jasne Nanut "Sedmo nebo" u kojem je utjelovila prevarenu suprugu.

Naša kazališna i filmska glumica Iva Mihalić ostvarila je zapaženu i hvaljenu ulogu u novom filmu Jasne Nanut "Sedmo nebo" u kojem glumi prevarenu suprugu.

S Ivom smo razgovarali na Pulskom filmskom festivalu gdje je film premijerno prikazan, a ona nije krila sreću i zadovoljstvo što je dio ovogodišnjeg, jubilarnog 70. izdanja.

"To je velika brojka i baš sam ponosna što sam tu. Posebno s ovim filmom koji mi je izuzetno drag i bilo mi je predivno raditi s Jasnom, jako me zanimalo raditi tu ulogu i bila sam sretna kad sam saznala da sam je dobila. Tako nekako se sve poklopilo i evo nas ovdje na 70. Pula film festivalu. Volim doći ovdje jer, em što je ambijent predivan, pa druženje s kolegama, a gledanje filma u pulskoj Areni je poseban doživljaj", priznala je Iva.

Ona je svoj glumački put odabrala još u djetinjstvu i zbog toga nije požalila.

"Ja sam još u osnovnoj školi išla u dramske grupe i dramski studio Tirena pa kasnije u ZKM i nekako je prirodno došlo do toga. Kada sam došla u studio ZKM-a u kojem sam bila kod predivne, nažalost prerano preminule Mirjane Rogine, ona mi je rekla da bi mogla krenuti na akademiju i evo me tu sam. Ovaj posao zna imati svoje krizne momente i znam se pitati "Bože dragi, što mi je ovo trebalo", a onda je s druge strane najljepši posao na svijetu. Ali krize su normalne, dobre, otvaraju taj prostor preispitivanja nekih vlastitih granica", smatra Iva.

U novom filmu igra prevarenu ženu Kseniju, čiji je lik dobro proučila prije nego je ušla u njega.

"Kseniju sam proučila kroz sebe, naravno kao svaki glumac jer ja igram nju. Što se tiče karaktera i njezinih odluka tu nismo slične zapravo i bilo mi je bitno da me Jasna vodi što je odlično radila. Znala je što želi, znala je na koji način želi postaviti Kseniju u cijeli taj odnos, taj trio. Imala sam maksimalno povjerenje jer sam znala da žena zna što radi", rekla nam je Iva.

A što bi ona učinila da se nađe u ulozi prevarene žene u stvarnom životu?

"Mislim da bih odmah izreagirala, ali s druge strane ne znam. Jer nisam u koži te žene koja je svoju karijeru zapostavila zbog braka, djece i nekako bih podredila sebe tom dijelu identiteta koji dan danas živim. Koji je nekako poprilično dominantan, tako da kada sam malo bolje razmišljala i pokušati razumjeti taj lik, mislim da Ksenija nije Iva. Teško je suditi o ispravnosti nečijih odluka, pogotovo kada su toliko intimne. S godinama naučiš da je teško suditi", zaključila je.

"Svaki film pamtiš jer mi donosi nešto novo, otkrio mi je novi lik, pomaknuo neku koju granicu shvaćanja, razumijevanja, osjećanja. Upoznala sam Kseniju, ali i ljubavnicu Tamaru. Bilo je zanimljivo, na audiciji smo uprobavali i jednu i drugu ulogu, a meni je Ksenija odmah bolje legla, sjela mi je odmah", priznala je.

I za kraj, Iva nam je otkrila ima li neki svoj neostvareni glumački san.

"Kao mlađa sam to imala. Sada sam nekako shvatila da stvari koje su moje će mi naprosto doći, ali glumački san... Prije sam imala veliku želju igrati u "Dnevnik jedne sobarice" od Luisa Bunuela, u tom je filmu igrala Jeanne Moreau, a meni je taj tekst jako drag iako je arhaičan. Nikad se ne zna, možda se jednom i to ostvari", zaključila je Iva.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput - 4 Maja Šuput - 1 Maja Šuput Maja Šuput - Bloom - 7 +27 Maja Šuput - Bloom - 6 Celebrity Šuput objavila fotku u toplesu i grudi okrenula prema suncu, a u prvi plan istaknula je stražnjicu u mini kupaćem!

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Badrić - 2 Nina Badrić - 7 Nina Badrić - 5 Nina Badrić - 3 +28 Nina Badrić - 4 Celebrity Nina Badrić u bijelom badiću s izrezima javila se s prekrasnog mjesta na kojem ljetuje: "I divim se toj ljepoti dok trijezni me i topi..."

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene