Tuga za Verom Zimom

Hrvatska je izgubila veliku glumicu, kolege s kojima je radila slažu se u jednom: ''Bila je posebna''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U 68. godini u subotu je preminula hrvatska glumica Vera Zima, a njezini kolege slažu se da je otišla prerano i da je još puno toga mogla dati hrvatskoj sceni.

Vera Zima preminula je u 68. godini. Glumila je u kazalištu, na filmu i televiziji. Hrvatska je izgubila veliku glumicu i posebnu osobu, ističu njezini kolege. 

Vera Zima glumom se počela baviti 1973. godine. Tri godine poslije završila je i Akademiju dramskih umjetnosti.

''Tonči Vrdoljak mi je na nekom snimanju rekao "majke ti i bogati", veli, "kol'ko ti energije imaš, to ti je dar". I istina je. To je dar. Imam energiju, silnu-silnu, talenta tako-tako, imam sreće'', sa smijehom je rekla Vera u jednom intervjuu iz 2013. godine. 

A da je talenta itekako imala, dokazuju brojne nagrade.  Među njima ''Vladimir Nazor'' za životno djelo na području filma  te ''Fabijan Šovagović" za poseban glumački doprinos hrvatskoj kinematografiji.

Pogledaj i ovo showbuzz ''Adio, neponovljiva!'' Preminula omiljena hrvatska glumica: Vera Zima napustila nas je u 68. godini

Mlađi kolege od nje su imali što naučiti.

''Od nje sam naučio kako na setu biti strpljiv,  što znači biti predan poslu koji radiš i što se tiče posla ne shvaćat olako'', govori Igor Mešin. 

Veru Zimu kolege opisuju kao izvanrednu, brižnu i vedru.

''Dok sam ja bila studentica, ona je već bila glumica, prava glumica i igrala je krčmaricu Mirandolinu Goldonijevu'', prisjetila se glumica
Vlasta Ramljak. 

Igrale su i poslije neke kolegice ali nijedna ju nije nadmašila. U filmu ''Oprosti za kung fu'' glumila je s Dariom Lorenci kojoj je to bila i jedna od prvih uloga. Glumile su majku i kćer.

''Baš je voljela taj posao, voljela je glumiti, voljela je glumce, voljela je cijeli taj život, bila je užasno jednostavna. Onako, super je bila'', govori Daria Lorenci Flatz. 

Zajedno s Dariom glumila je i jednu od posljednjih uloga u filmu "Mater" Jure Pavlovića, koji je snimljen prošle godine.

''I Vera i ja smo iz istog kraja gdje se film snimao, iz doline Neretve i zapravo, na neki način, to je bio povratak korjenima. Oboje smo bili na svom terenu. I evo, bilo je jako lijepo'', govori redatelj Jure Pavlović. 

Svi se slažu: Vera je prerano otišla, još je puno mogla dati hrvatskoj sceni. Sad ostaje samo sjećanje i brojne glumačke uloge.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene