omiljena zvijezda telenovela

Proslavila se kao negativka "Dona Barbara", a preminula je u 55. godini nakon duge borbe s teškom bolešću

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Edith Gonzalez poznata je hrvatskoj publici po ulogama u sapunicama "Dona Barbara", "Divlja ruža", "Divlje srce" i "I bogati plaču".

Zvijezda meksičkih sapunica i filmova Edith Gonzalez preminula je 13. lipnja prošle godine nakon duge i teške borbe s rakom jajnika. 

Edith je umrla u 55. godini života, a iza nje su ostali muž Lorenzo Lazo Margain (66) i 16-godišnja kći Constanza koja je krenula njezinim glumačkim stopama. Bitku sa rakom jajnika je vodila tri godine i imala je nekoliko operacija limfnih čvorova, no na kraju je nažalost, bolest bila jača. 

Gonzalez je glumačku karijeru počela 1974., no uspon je doživjela krajem 80-ih i početkom 90-ih godina. Proslavila se u meksičkim sapunicama i filmovima koje su preplavile cijeli svijet, pa ih je tako gledala i hrvatska publika. 

Edith je poznata po ulogama negativki, a tijekom karijere je imala problema zbog toga. Naime, u sapunici "Divlja ruža" je igrala Leonelu i nakon 48 epizoda više nije bila dio glumačke postave. U javnosti su se pojavila nagađanja da je otpuštena, no ona je tvrdila da je dala otkaz jer su loše odnosili prema njoj. 

Gonzalez je objasnila da si nije mogla priuštiti tu ulogu, pogotovo s poniženjem koje je išlo uz nju. "Htjeli su da budem negativka i pristala sam, ali sam imala nezgodna iskustva tijekom snimanja, pa sam odlučila otići. Onda su ljudi pomislili da me produkcija maknula, ali nitko me nije nego sam dala otkaz. U tom trenutku nisam marila hoću li biti konobarica cijeli svoj život ili ću voziti taksi. Drugim riječima podnijela bih bilo što osim ponižavanja", ispričala je glumica. 

Glavnu ulogu Rose je u seriji odigrala još jedna zvijezda sapunica, Veronica Castro. Mnogi obožavatelji telenovele su isticali da Edith kao ponižavanje navodi trenutak kada joj je Veronica u jednoj sceni bacila rezance u lice. Lik Leonele u "Divljoj ruži" je umro kada ga je pregazio vlak, a to je bilo simbolično jer je ranije ona pokušala Ro zgaziti autom. 

Osim po toj telenoveli, Gonzale je poznata po liku Done Barbare u istoimenoj sapunici te ulogama Monice u "Divljem srcu", Leonele u "Divljoj ruži" te Marisabel u "I bogati plaču". 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domingo tempranero! Marido...., dormidito. Cons en pijamada con una de sus mejores amiguitas y pus me tocó desayunito madrugador, digo pa ser domingo y apapachos con #Oreo y @cedric_guauguau. #smile 😃😜

A post shared by Edith Gonzalez Lazo (@edithgonzalezmx1) on

Edith je privlačila pozornost javnosti i privatnim životom. Odgajala je kćer Constanzu kao samohrana majka i nije htjela govoriti o njezinom ocu. Kasnije se saznalo da je riječ o meksičkom političaru Santiagu Creelu. 

Tijekom intervjua 2012. glumica nije mogla suzdržati emocije i rekla je kako je ranije izgubila dijete. "Izgubila sam jedno dijete. Tako mi je žao zbog toga. To je nešto što me i dalje boli i nastavit će boljeti", ispričala je. 

Neki su ju kritizirali jer ne pristaje na seksi scene u krevetu i traži da ju dvojnice zamijeni, no ona se na to nije obazirala. Od 2010. je bila u braku s ekonomistom Lorenzom. 

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene