od posljedica koronavirusa

Preminuo frontmen srpske grupe "Balkanika" koja je nastupala u finalu Eurosonga, skladao je i bezvremenski hit Dade Topića

Balkanika (FOTO: PR) Balkanika (FOTO: PR) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Sanja Ilić i Balkanika (FOTO: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL) +0 Balkanika (FOTO: PR) Galerija

Frontmen srpske grupe "Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić preminuo u 70. godini od posljedica koronavirusa.

Glazbenik i frontmen grupe "Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić izgubio je bitku s koronavirusom nakon što je bio na respiratoru i preminuo je u 70. godini, javlja portal Novosti.

Ilić i njegov bend prije tri godine predstavljali su Srbiju na Eurosongu u Lisabonu gdje su ostvarili i zamjetan uspjeh. S pjesmom "Nova deca" plasirali su se u finale, a natjecanje su završili na 19. mjestu. Hrvatsku je te godine predstavljala Franka Batelić koja s pjesmom "Crazy" nije dospjela do finala.

Ilić je skladao je i pjesmu "Princeza" koju su Slađana Milošević i Dado Topić izveli na Jugoslovenskom izboru za Pjesmu Eurovizije 1984. godine.

Aleksandar je rođen je 1951. godine u Beogradu, a bio je sin poznatog kompozitora Miodraga Ilića te brat glazbenika Dragana Ilića koji svira u bendu "Generacija 5".

Bio je oženjen glumicom Zlatom Petković od koje se razveo 2012. godine, a od 2016. bio je u braku s Tanjom Ilić.

Kao mladić je nastupao u grupi "Vragolani", a zatim u grupi "San". Grupu "Balkanika" osnovao je 1998. godine i s njom nastupao diljem svijeta.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene