Postali klasici

VIDEO Ovo su filmovi koji su osvojili svijet, a izgubili MILIJUNE

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ovo su vjerojatno jedni od najvećih filmova ikada snimljenih, ali u početku mnogi nisu mislili tako!

Novac koji se uloži u snimanje filma svakako nije pokazatelj hoće li neki film postati klasik. No neki od najvećih holivudskih klasika doživjeli su financijski udarac, a kasnije su postali itekako prihvaćeni kod publike.

Pogledaj i ovo showbuzz Fan Blade Runnera O njemu pišu utjecajni mediji: Veliki uspjeh mladog Hrvata!

Donnie Darko

Film 'Donnie Darko' možda je pomogao Jakeu Gyllenhaalu da pokrene vlastitu karijeru, ali je doživio neuspjeh kad je izašao u kinima. Film je koštao 6 milijuna dolara, a zaradio je 110 494 dolara. Ovaj film, koji prati priču pada zrakoplova, ostvario se u Americi nedugo nakon 11. rujna. Nakon DVD izdanja ovog filma 2002. postao je kultni klasik, a puštao se više od dvije godine u njujorškim kinima.

Donosimo 5 filmova u kojima scene seksa nisu odglumljene

Fight Club

Kad se film 'Fight Club' prvi put pojavio u kinima 1999. nije baš sjajno prošao. Na domaćem tržištu je napravljen za 37 milijuna dolara, a dobio je i različite kritike. Komentari i kritike svjetskih medija, poput onih da je film 'brutalan i glup' učinili su to da je film odmah pronašao svoju publiku. Doživio je procvat tek kad je dobio svoje DVD izdanje te je prodan u preko 6 milijuna primjeraka.

Office Space

Film je možda dočarao rad u uredu, ali nije zadovoljio kriterije kino-publike. Nakon slabe gledanosti i loše marketinške kampanje, film nije uspio privući velik broj publike u kinima te je zaradio samo 10.8 milijuna dolara. Pratile su ga i loše kritike pa je to dodatno uništilo zainteresiranost za isti. Nakon DVD izdanja film se rangirao na peto mjesto najsmješnijih komedija u posljednjih 25 godina.

The Big Lebowski

Film je objavljen 1998. baš kad i 'Titanic', koji je doživio ogroman uspjeh. Film u kojem glumi Jeff Bridges košta 15 milijuna dolara, a debitirao je za 5.5 milijuna dolara prvog vikenda. Dobio je različite kritike poput onih u kojima je opisan kao 'šupljina bez dna'. Na kraju je izvukao 17 milijuna dolara u kinima, a kad su ga obožavatelji počeli dijeliti po društvenim mrežama, pretvorio se u kultnu senzaciju.

The Shawshank Redemption

Teško je povjerovati da je film, koji na IMDB-u drži prvo mjesto među 250 najvećih filmova svih vremena, bio zaboravljen odmah nakon prve premijere. Izašao je u isto vrijeme kad i 'Forrest Gump' koji je slovio za puno jači film od ovog.

Blade Runner

Film je imao tu nesreću da je bio premijerno prikazan tjedan dana nakon filma 'ET' koji je imao šanse da postane najplaćeniji.

Citizen Kane

Mnogi smatraju da je ovo najveći film koji je ikada napravljen, a imao je samo 1.5 milijuna dolara u blagajni. Brojne novinske publikacije zabranjivale su bilo kakvo spominjanje filma, a na kraju je postao jedan od kultnih.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene