Obrat u slučaju!

Bivši bubnjar našeg kultnog benda ide u zatvor zbog nesreće u kojoj je poginuo pješak: "Vaša je obrana neživotna, neuvjerljiva i neistinita"

Dražen Scholz Dražen Scholz Goran Stanzl/Pixsell 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Dražen Scholz - 3 Dražen Scholz - 1 Dražen Scholz - 2 +0 Dražen Scholz Galerija

Bivši bubnjar Parnog valjka Dražen Scholz osuđen je nepravomoćno, na ponovljenom suđenju na zagrebačkom Županijskom sudu, na tri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće 2017. kada je poginuo pješak Vjeran Dasović.

Kako se doznaje na sudu, Dražen Scholz na ponovljenom je suđenju nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći žrtvi nakon nesreće.

Na prvom suđenju održanom na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu Scholz je bio nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog prouzročenja nesreće pod utjecajem alkohola i droga, no kako je na ponovljenom suđenju utvrđeno da nije vozio pod utjecajem alkohola i droge, te su kvalifikacije iz optužnice otpale.

Do izmjene optužnice protiv bivšeg bubnjara Parnog valjka došlo je nakon provedenog dopunskog vještačenja koje sa sigurnošću nije moglo potvrditi ranije navode iz optužnice prema kojima je Scholz u trenutku nesreće u krvi imao kokain i alkohol.

Sutkinja Daniela Kustec u obrazloženju presude odbacila je navode Scholzove obrane prema kojoj bivši bubnjar nije vidio da je automobilom udario pješaka, već je samo čuo udarac.

''Vaša je obrana ocijenjena kao neživotna, neuvjerljiva, neistinita i namijenjena otklanjanju kaznene odgovornosti'', poručila je sutkinja Scholzu.

Prema optužnici Scholz se teretio da je 22. rujna 2017., oko 5:30, svojim Renault Cliom naletio na pješaka Vjerana Dasovića, koji je prelazio Ilicu na pješačkom prijelazu bez semafora.

Pješak je zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo tri dana kasnije u KB-u Sestara milosrdnica.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Bačić - 1 Lidija Bačić, Želim život Lidija Bačić In Magazin: Lidija Bačić i Davor Garić - 1 +26 In Magazin: Lidija Bačić - 4 Celebrity Lidija Bačić ovu pogrešku u krevetu ne bi oprostila niti jednom muškarcu: "Pa bila bih sigurno u šoku. Stalo bi sve!"

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Nevenka Bečić Nevenka Bečić Nevenka Bečić Nevenka Bečić i Željko Kerum, 2007. godina +20 Ankica Kerum i Nevenka Bečić Nekad i sad Najpoznatija splitska seka opet ima novu frizuru koja joj je svojevremeno bila i zaštitni znak

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene