Danas je odrasla

Djevojčica u crvenom kaputu: 'Schindlerova lista mi je uništila život'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Kada je snimljena 'Shindlerova lista', djevojčica u crvenom kaputu Oliwia Dabrowska imala je samo tri godine. To iskustvo joj je promijenilo život!

Oliwia Dabowska bila je djevojčica u crvenom kaputu u jednoj od najpoznatijih scena šokantnog filma o holokaustu. Prošlo je dvadeset godina od 'Schindlerove liste' koju je režirao Steven Spielberg. Film je inspiriran Oscarom Schindlerom koji je spasio više od tisuću Židova od sigurne smrti u koncentracijskom logoru.

Pogledaj i ovo showbuzz Niz priznanja Spielberg čestitao hrvatskom redatelju zbog nagrade za životno djelo!

>> Preljub koji je Ana platila životom!

Dabowska je danas studentica, a priznala je kako je bila užasnuta kada je prvi put vidjela film. Tada je imala samo 11 godina. 'Bila sam sigurna da ne želim više nikada vidjeti taj film, do kraja života. Uništilo mi je život', priznala je Oliwia, piše Movies Yahoo.

Poznati redatelj Steven Spielber savjetovao joj je da pričeka s filmom sve dok ne navrši 18 godina, no ona ga nije poslušala, bila je preznatiželjna.

'Djevojčica u crvenom kaputu' promijenila joj je život

'Bilo me je sram što sam u filmu i jako ljuta na svoje roditelje kada su drugima govorili o mojoj ulozi u filmu. Ljudi su mi govorili, 'sigurno ti je to bilo jako važno, sigurno jako puno znaš o holokaustu' Sve to skupa me je frustriralo, bilo je traumatično', rekla je Dabowska koja je u međuvremenu odrasla i shvaća svoju ulogu u svemu toma.

'Bila sam dio nečega na što sam danas ponosna', naglašava djevojka kojoj je Shindlerova lista definitivno promijenila život i pogled na njega.

Dabowska je odrasla u Krakowu u Poljskoj. 23-godišnjakinja i dalje povremeno glumi, nada se karijeri u izdavaštvu nakon završetku studija.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene