Bilo joj je 12 godina

Ksenija Erker otkrila: Kad je mama išla u bolnicu, naučila sam kuhati

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vještine je već pokazala u Celebrity MasterChefu, a sada nam otkriva kakva je kuharica. Ksenija Erker kuhala je za kremu hrvatske estrade!

Ksenija Erker, natjecateljica Celebrity MasterChefa, ističe se svojom blagom naravi i sjajnim kulinarskim vještinama. Ipak, ističe, ona je samo jedna normalna domaćica - ništa više i ništa manje.

Pogledaj i ovo showbuzz Slatki tjedan NAPRAVIO NAJBOLJI DESERT Titula prvog polufinalista pripala je Igoru Barberiću

Smatrate li da ste maher u kuhinji?

Ja sam odgojena da bi na pitanje trebala reći neki diplomatski odgovor, ali ja ću iskreno reći što mislim. Svi moji prijatelji, Gabi, Arsen, Grašo, Tolja, Jacques, svi oni su nebrojeno puta jeli kod mene i svi su me javno u intervjuima pohvalili da jako fino kuham. Nakon što sam postala dio MasterChef kuhinje mi se dogodilo da sam išla u ljekarnu i gospođa koja tamo radi je rekla da bi se najradije pozvala kod mene na ručak. Ne znam ispada li to bahato, bezobrazno ili prepotentno, znam jako dobro kuhati, ali samo u okviru kuhanja. Ja sam jedna normalna domaćica koja jako voli kuhati i ugađati ljudima koji dolaze k meni.

Mislite li da je kulinarstvo umjetnost?

U svakom poslu jako je bitno prvo ispeći zanat. Mislim da današnje kulinarstvo šalje jednu važnu poruku na koju smo svi pomalo zaboravili, a to je da se trebamo natrag okupljati oko stola kao što je bilo nekad od pamtivijeka, od pećinskog života. Ljudi su se uvijek okupljali oko hrane. Svakako mislim da je za bilo koju profesiju važno naučiti jako dobro osnove, a onda se profesionalci među sobom razlikuju po stupnju kreativnosti.

Što si prvo naučila kuhati?

Špagete bolonjez, mislim da sam imala 12 godina i moja mama je išla u bolnicu i onda sam ja s velikim veseljem to skuhala i bila sam glavna. Vrlo brzo sam naučila sve od majke i stalno sam je ispitivala pitanja dok je mama kuhala.

Trik koji su vas naučili bližnji?

Mama me naučila jedan jako dobar trik pri pečenju mesa kako ono ne bi ostalo suho. Kad se meso zaprži na masnoći svaka domaćica doda malo vode ili temeljca da bude mekše, a ja dodajem jednu žličicu senfa i jednu žličicu brašna koje sam zamutila u malo vode ili mlijeka i to kad se prelije preko mesa dobije se predivan saft.

Koje vam je najdraže pomagalo?

Bez dobrog noža nema početka.

Celebrity MasterChef gledajte u nedjelju u 21:45h, a ponedjeljkom i utorkom od 22:15h na Novoj TV. Sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr! Propuštene epizode pogledajte OVDJE.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene