AEG nije kriv

Je li napokon gotovo?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Michael Jackson je preminuo 2009. godine, a teret optužbi za njegovu smrt tek sad je skinut s promotora njegovih koncerata, tvrtke AEG. Je li napokon gotov niz optužbi nakon pjevačeve smrti?

Porota sastavljena od 6 muškaraca i 6 žena odlučila je jučer kako promotor koncerata u sklopu turneje koju je je Michael Jackson trebao održati 2009. godine nije nimalo odgovoran za njegovu smrt.

Pogledaj i ovo Severina "Suda se ne bojim" Seve se oglasila nakon sudskog ročišta, poslala je hrabru i oštru poruku: "Prijave moje i prijave drugih žena koje su zavile u crno..."

Ovom odlukom trebala bi napokon biti završena trakavica sudskih procesa koji su uslijedili nakon pjevačeve smrti.

Iako je Jacksonova majka Katherine Jackson, zajedno s njegovo troje djece - Princeom (16), Paris (15) i Blanketom (11), optužila AEG da je odgovoran za smrt 50-godišnje pop ikone jer je zaposlila liječnika Conrada Murrayja da brine o njegovom zdravlju, optužbe su odbačene.

>> 4 godine nakon smrti objavljene su šokantne fotografije!

Porota je utvrdila kako je AEG zaista angažirao Murrayja, no kako taj liječnik nije bio ni po čemu nekompetentan za obavljanje poslova koji su uključivali brigu o zdravlju Michaela Jacksona.

Murray je 2011. godine osuđen za ubojstvo iz nehaja do kojeg je došlo nakon što je Jacksonu dao povećanu dozu anestetika propofola koja ga je zapravo ubila. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine, no na slobodu će zbog dobrog ponašanja biti pušten već krajem ovog mjeseca.

Odluka o osobođenju AEG-a od optužbi donijeta je nakon 5-mjesečnog suđenja tijekom kojeg su se kao svjedoci pojavili i Katherine Jackson, Michaelov sin Prince, kći Paris te njegova bivša supruga Deborah Rowe.

Podsjećamo, Michael Jackson je 2009. godine trebao krenuti na turneju 'This Is It' u sklopu koje je bilo planirano 50 koncerata diljem svijeta.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene