Sve o seriji 'Sila'

Znate li zašto je Boran - AGA?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Turske serije zavladale su hrvatskim eterom, a Sila je trenutno najpopularnija dramska serija koju prati više od 800 tisuća gledatelja.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz TV Bitka 'SILA' daleko najgledanija!

Turska kultura, egzotični ambijent, nepoznati običaji i tradicija, kao i nejverojatna ljubavna priča osvojili su sve gledatelje 'Sile'. U seriji ima i puno manje poznatih termina koji se koriste, pa smo ih odlučili malo istražiti i razotkriti. Najviše upita dobili smo vezanih uz Borana agu, točnije što je to uopće AGA i što Aga znači!

Aga u turskoj kulturi obično označava vojni čin. Od 19. stoljeća taj se termin koristi za javnu osobu koja je visoko školovana, te zauzima važno mjesto u birokraciji države. U tom smislu, aga označava gospodina.

Naš popularni Boran aga u 'Sili' je zapravo 'vladar svog naroda'. Boran je autoritaran muškarac koji unatoč pritisku zajednice zastupa liberalne ideje. Uvijek pronalazi ravnotežu između zastarjelih običaja i ideja modernog svijeta. Boran je u prošlosti bio oženjen i zaljubljen u Jezdu koja si je upravo zbog običaja oduzela život. Nakon što je u njegov život ušla Sila, sve se promijenilo.

>> Ekskluzivno: Boran aga vodi gledatelje iza kamera 'Sile'!

Sila je udajom za njega postala aginica, te je isto tako utjecajna u drušvu. Buntovna je i strastvena, te je gledatelje zaintrigirala upravo zbog svojih liberalnih stavova koji su kontradiktorni tradicionalnoj kulturi kojom je okružena.

Sila je junakinja naše serije i mnogih žena u sličnim zajednicama, ali nije jedina koja na taj način razmišlja. Turska i islamska kultura ima i svoju drugu stranu u kojoj žene žive u 21. stoljeću, onako kako bi Sila voljela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene