Malo se pohvalili

Meghan i Harry otkrili kome su i kako pomogli u 2022. godini, ali sve je ostalo u sjeni neočekivane vijesti

Meghan Markle i princ Harry Meghan Markle i princ Harry Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i princ Harry Princ Harry Princ Harry Princ Harry Princ Harry Meghan Markle, princ Harry Princ Harry i Meghan Markle Meghan Markle i princ Harry Princ Harry i Meghan Markle - 11 Princ Harry i Meghan Markle +19 Princ Harry i Meghan Markle Galerija

Zaklada Archewell objavila je na svojoj službenoj stranici izvještaj o radu u 2022. godini, nakon čega je uslijedila vijest da im je dvoje važnih suradnika dalo otkaz.

Zaklada Archewell princa Harryja i Meghan Markle prikupila je 13 milijuna dolara od osnivanja 2020. godine, od čega su 3 milijuna dolara donirali za svrhe koje su sami odabrali i za 12 milijuna doza cjepiva protiv COVID-19.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle - 1 Pa što im je Nije prošlo ni dvije godine od njene smrti, a Harry i Meghan već su prekršili obećanje dano kraljici Elizabeti, evo što su sada izveli!

Novac koji je njihova dobrotvorna organizacija prikupila uručen je dobrotvornim organizacijama koje se brinu o izbjeglicima iz Afganistana i Ukrajine, a prema prvim službenim izvještajima, koje su sami objavili, pomogli su platiti i 12,66 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa diljem svijeta, i to u suradnji s dobrotvornom organizacijom za borbu protiv siromaštva Global Citizen.

Njihovi objavljeni izvještaj ne sadrži račune, ali kolumnist Yahoo Newsa Omid Scobie, jedan od omiljenih novinara Sussexa i blizak prijatelj Meghan Markle, rekao je da je Archewell donirao 23 posto svojih prihoda.

"U prvoj godini rada prikupili su 13 milijuna dolara i podijelili 3 milijuna dolara", napisao je Omid na svom Twitteru.

Harry i Meghan kažu da Archewell, koji je ime dobio po njihovu sinu Archieju, troši novac i na izgradnju boljeg online svijeta donirajući novac zakladi koja je osigurala kreiranje online vodiča za promicanje ravnopravnosti i usmjerenom na izazove štetnih rodnih stereotipa. Vojvotkinja od Sussexa sama je odabrala nekoliko projekata kojima će pomoći, uključujući jedan program u Tennesseeju gdje djeca mogu dobiti besplatno friziranje te uređivanje parka za djecu u Uvaldeu.

Točnije, u izvješću od 24 stranice filantropska zaklada navodi da je pomogla pri nabavi 12,6 milijuna doza cjepiva protiv COVID-a u partnerstvu s Global Citizenom, da su spasili više od 7400 ljudi iz ratom razorenog Afganistana u partnerstvu s Human First Coalition, da su isporučili 50.000 obroka u partnerstvu s World Central Kitchen, razvili vodič za ravnopravnost spolova za 3673 osoba, izgradili igralište za djecu u Uvaldeu u Teksasu nakon što je prošle godine u oružanom masakru u školi ubijeno 19-ero male djece i dvoje učitelja. Uz to navode da su pomogli financirati 13 akademskih stipendista da se riješe najhitniji problemi društva vezani za društvene medije na Harvardovu institutu.

Poznato je i da će Archewell sljedeću godinu provesti radeći na tri glavna cilja - izgradnji boljeg online svijeta, vraćanju povjerenja u informacije te podizanju zajednica.

No sve to pomalo ostaje u sjeni navoda da ostaju bez dvoje ključnih zaposlenika, i to nakon objavljivanja Harryjevih memoara i dokumentarne serije na Netflixu. Naime, Fara Taylor, koja je vodila marketinški tim Archewell Productions, i voditelj internog sadržaja Ben Browning navodno napuštaju tvrtku.

"Supružnici Sussex veoma su zahvalni na njihovoj podršci u vitalnim projektima te dodaju da su gospođa Taylor i gospodin Browning nadmašili očekivanja", izvijestio je The Telegraph.

"Gospodin Browning i gospođa Taylor napuštaju Archewell nakon što su ostavili svoj trag u kulturnom području", rekao je novinama šef komunikacija tvrtke.

Browningu, poznatom i kao producentu nominiranom za Oscara, pripisuje se integralna uloga u produkciji serije "Harry & Meghan", koja je bila Netflixov najgledaniji dokumentarni debi. Nakon njegova odlaska uslijedit će razdoblje usredotočenosti na proizvodnju sadržaja po scenariju, tvrde izvješća.

Do odlaska Fare Taylor došlo je taman u trenutku kada su Sussexovi planirali usmjeriti radove na marketinški ogranak tvrtke, a marketinški tim vodit će voditeljica komunikacija Archewella Ashley Hansen.

Inače, od 2018. godine pa do danas Harry i Meghan navodno su izgubili čak 16 članova osoblja, a neki od njih imali su i teške optužbe za maltretiranje i loše odnošnje prema njima.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Gordana Boban u seriji Lud, zbunjen, normalan Gordana Boban u seriji Lud, zbunjen, normalan Gordana Boban - 1 Gordana Boban - 2 +5 Gordana Boban - 3 Nekad i sad Sjećate se Ivane iz "Lud, zbunjen, normalan"? Pogledajte koliko se promijenila otkako smo je gledali u kultnoj seriji!

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Stjepan Vukadin s ocem Stjepan Vukadin i Stankica Stjepan Vukadin Stjepan i Katarina Vukadin +24 Stjepan Vukadin Celebrity Stjepan Vukadin podijelio je privatnu fotografiju s ocem, a zajedno su pozirali povodom posebnog dana

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene