Tužna vijest

Preminuo naš proslavljeni redatelj Lukas Nola, izgubio je bitku s teškom bolesti u 59. godini

Lukas Nola Lukas Nola Sandra Simunovic/Pixsell 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Lukas Nola Lukas Nola Barbara Nola, Lukas Nola (FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL) Lukas Nola Lukas Nola Lukas Nola Barbara Nola, Lukas Nola (FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL) Barbara Nola, Lukas Nola (FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL) Barbara Nola, Lukas Nola (FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL) +0 Lukas Nola Galerija

Lukas Nola preminuo je u 59. godini nakon dugogodišnje borbe s teškom bolesti.

Lukas Nola, proslavljeni hrvatski filmski redatelj i scenarist, preminuo je u 59. godini nakon duge i teške bolesti.

Nola je rođen 31. ožujka 1964. godine u Zagrebu. Pohađao je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a kasnije je studirao na Akademiji likovnih umjetnosti te povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a diplomirao 2003. filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je zaposlen kao izvanredni profesor.

Kao redatelj i scenarist debitirao je 1993. godine dječjom dramom "Šuma Striborova", a uslijedili su filmovi "Dok nitko ne gleda", "Svaki put kad se rastajemo", za koji je nagrađen Zlatnom arenom za scenarij, te "Rusko meso", u kojem se pojavio i kao glumac.

Za film "Nebo, sateliti" 2000. je dobio Zlatnu arenu za režiju, a za film "Sami" Posebnu Zlatnu arenu 2001. godine.

Film "Šuti" iz 2012. godine, za koji on potpisuje scenarij i režiju, na Festivalu igranog filma u Puli je nagrađen sa šest nagrada, a na Danima hrvatskog filma je dobio nagradu Oktavijan.

Režirao je i za televiziju i kazalište, pisao dramske tekstove, a radio je i kao urednik, autor, redatelj emisija i scenograf na dvije televizije.

Lukas je od 1994. godine bio u braku s našom glumicom Barbarom Nolom, s kojom ima dvoje djece, sina Jakova i kći Maru, te je brat glumca Filipa Nole.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Lukas i Barbara Nola - 1 Lukas i Barbara Nola - 2 Lukas i Barbara Nola - 3 Lukas i Barbara Nola - 4 +15 Lukas i Barbara Nola - 5 Zanimljivosti Lukas Nola sa suprugom Barbarom držao se za ruke i nakon 28 godina braka, a obožavali su i raditi zajedno!

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Obitelj Vidoja Ristovića na groblju u Beogradu - 1 Obitelj Vidoja Ristovića na groblju u Beogradu - 2 Obitelj Vidoja Ristovića na groblju u Beogradu - 3 Obitelj Vidoja Ristovića na groblju u Beogradu - 4 +22 Obitelj Vidoja Ristovića na groblju u Beogradu - 5 Celebrity Pola godine od smrti Vidoja Ristovića: Neutješna obitelj okupila se na groblju, a Nikolina je iznenadila odlukom!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene