U 75. godini

Preminula je kći Charlieja Chaplina, jedna od njegovih 11-ero djece, tužne vijesti objavila je njena obitelj

Josephine Chaplin - 2 Josephine Chaplin - 2 Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Josephine Chaplin - 1 Josephine Chaplin - 4 Josephine Chaplin - 3 Josephine Chaplin - 2 Josephine Chaplin - 1 +0 Josephine Chaplin - 2 Galerija

Preminula je 74-godišnja kći Charlieja Chaplina Josephine Chaplin, vijesti je priopćila njena obitelj.

Josephine Chaplin, kći Charlieja Chaplina i njegove četvrte supruge Oone O’Neill, umrla je 13. srpnja u Parizu, priopćila je njezina obitelj, prenosi The Guardian.

Glumica je imala 74 godine.

Josephine Chaplin bila je šesto od jedanaestero djece koje je imala legenda komičnih filmova i treće od osmero s O’Neill, glumicom i kćeri nobelovca, dramatičara Eugenea O’Neilla.

Chaplin je upoznao O’Neill 1942. i oženio se s njom sljedeće godine. Ona je tad imala 18, a on 53 godine.

Josephine Chaplin rođena je u Santa Monici u Kaliforniji u ožujku 1949. godine.

Kao glumica glumila je u filmu ''Bijeg suncu'' Menahema Golana, ''Jacku Trbosjeku'' na njemačkom jeziku i u ''The Bay Boy'' Daniela Petrieja s Liv Ullman i Kieferom Sutherlandom.

Prvi put se pojavila na ekranu s tri godine, u ''Svjetlu reflektora'', filmu iz 1952. koji je napisao, režirao i glumio njezin otac. Također se pojavila u njegovoj ''Grofici'' iz Hong Konga 1967.

Kasnije je Chaplin vodila obiteljski ured Chaplin u Parizu i sponzorirala kip svog oca u Watervilleu u Irskoj.

Josephine Chaplin udavala se dvaput, za grčkog poduzetnika Nikkija Sistovarisa i arheologa Jean-Claudea Gardina. Također je živjela s Ronetom, nekadašnjim kolegom.

Prema Hollywood Reporteru, Chaplinova je iza sebe ostavila braću Michaela, Eugenea i Christophera; sestre Geraldine, Victoria, Jane i Annette; i njezini sinovi Charly, Julien i Arthur. U obavijesti kojom je objavljena njezina smrt stoji da će se sprovod održati u Parizu u krugu obitelji.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Ecija Belošević - 3 Ecija Ivušić - 3 Ecija Ivušić - 2 Ecija Ivušić - 4 +27 Ecija i Goran Belošević - 6 Celebrity Ecija Ivušić nasmijala je pratitelje urnebesnom fotkom sa svojim suprugom: ''Nego, u kojem je on mjesecu?''

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Franka Batelić - 1 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 1 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 2 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 3 +19 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 1 Celebrity Franka Batelić objavila je romantičnu fotografiju i obilježila godišnjicu braka s Ćorlukom, prisjetite se kako je to tada izgledalo!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene