Ikona novog vala 90-ih

Poznat je datum posljednjeg ispraćaja Slađane Milošević, dugo se čekala dozvola za posebno grobno mjesto

Aleksandra Slađana Milošević Aleksandra Slađana Milošević Antonio Ahel/ATAImages 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Aleksandra Slađana Milošević Aleksandra Slađana Milošević - 2 Slađana Milošević Slađana Milošević Slađana Milošević Slađana Milošević Slađana Milošević +0 Aleksandra Slađana Milošević Galerija

Poznat je datum sahrane Aleksandre Slađane Milošević, na posljednji počinak bit će položena u Beogradu.

Poznata jugoslavenska i srbijanska pop-rock pjevačica i avangardna umjetnica Aleksandra Slađana Milošević umrla je u utorak 26. ožujka u 69. godini, a iako je od njene smrti prošlo 10 dana, još nije pokopana.

Danas se pisalo kako još uvijek nije poznat datum ispraćaja, no to se sada promijenilo.

Kako piše Kurir, sahrana će se održati u ponedjeljak 8. travnja u 15 sati na groblju Lešće u Beogradu.

Zbog dozvole za posebno grobno mjesto dugo se čekao na datum sahrane. Slađanina dugogodišnja prijateljica Jelena Tinska potvrdila je kako je ona predala zahtjev da pjevačica bude pokopana u Aleji zaslužnih građana.

"Još uvijek se ništa ne zna. Njena želja je bila da bude pokopana na Lešću, pored oca, međutim, njen brat želi da bude pokopana u Aleji zaslužnih građana, ali čeka se odobrenje. Nemamo nikakve informacije za dalje, ni ja sama ne znam što se događa", rekla je Jelena za srpske medije.

Podsjetimo, Slađana je nekoliko mjeseci prije smrti bila hitno hospitalizirana zbog lošeg zdravstvenog stanja, a tada je u razgovoru s novinarima otkrila detalje svoje borbe s teškom, smrtonosnom bolešću.

''Od napuštanja bolnice i liječenja, koje je s kraćim prekidima trajalo dvije godine, moje je zdravlje i dalje ugroženo, ali ako ništa drugo, osjećam se slobodnije. Ne pripadam ljudima koji zahtijevaju više nego što im pripada'', rekla je tada Slađana, prenosi Blic.

Bolest ju je u kratkom roku dovela do kraja.

''Bolest nosi naziv Sjögrenov sindrom. Njezina simptomatologija i način liječenja i dalje su nepoznati mnogim doktorima. Često je svode na pojednostavljeni imunosni poremećaj, a ona je ustvari smrtonosna. Nažalost, bolest je vrlo teška, s brojnim imunosnim promjenama. Napada sve tjelesne sustave. Jedino kineska tradicionalna medicina može pomoći jer od ranih dana tretira čovjeka kao jedinstvenu cjelinu. U zapadnoj medicini jedino psihosomatika ima takav pristup. Čovjek je jedinstvo tijela i psihe, i samo tako se može liječiti'', dodala je tada pjevačica.

Slađana je smatrana jednom od ikona novog vala osamdesetih u tadašnjoj Jugoslaviji. Počela je rušiti tabue kad je objavila pjesmu "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitiranje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

S Dadom Topićem snimila je 1984. hit-pjesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gdje je neko vrijeme svirala s grupom "Baby Sister".

Jedno vrijeme bila je brokerica na burzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Brigitte Macron - 2 Brigitte Macron - 3 Brigitte Macron - 1 Brigitte i Emmanuel Macron - 4 +15 Brigitte i Emmanuel Macron - 3 Celebrity Već dugo je tema svjetskih tabloida jer je zavela svog učenika, a ovih dana u 71. godini iznenadila je potezom!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Maria Marković i Tomas Ribeiro - 2 Ana Maria Marković i Tomas Ribeiro - 3 Ana Maria Marković i Tomas Ribeiro - 4 Ana Maria Marković - 7 +25 Ana Maria Marković - 5 Celebrity Najljepša hrvatska nogometašica podijelila je prve fotke sa zgodnim dečkom, zovu ih parom iz snova: ''Jedna godina s tobom''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene