Nitko kao Mustafa

Odigrao je oko 150 kazališnih uloga i snimio više od 60 filmova i serija, koja njegova uloga je vama najdraža?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Mustafa Nadarević odigrao je oko 150 kazališnih uloga te snimio više od 60 filmova i televizijskih serija.

Domaću i regionalnu glumačku scenu smrt Mustafe Nadarevića zavila je u crno, a ovaj legendarni glumac karijeru je započeo prije više od 40 godina.

Počeo se zanimati za glumu još u osnovnoj školi. Kada je upisao riječku gimnaziju učlanio se u amatersko kazalište "Viktor Car Emin", a kasnije je upisao i Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Zagrebačko kazalište mladih označilo je početak njegove blistave karijere, a 1969. godine je postao i član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Glumio je u brojnim predstavama, a filmsku je karijeru započeo krajem 80-ih godina. Okušao se i kao redatelj, a publiku je godinama osvajao i ulogama u brojnim serijama, od kojih je svakako najpoznatija ona Izeta Fazlinovića u serijji "Lud, zbunjen, normalan".

Prisjetili smo se nekih od njegovih najboljih uloga.

Kao Izet Fazlinović dugo je godina glumio u seriji "Lud, zbunjen, normalan", a pojavio se kao Vlado u seriji "Duga mračna noć" i kao Bero Filipović u "Balkan Inc.". Janka Bobetka utjelovio je u filmu i seriji "General", a glumio je i kao siromašni dobri košarač u ekranizaciji Šegrta Hlapića iz 2013. godine. Kao Vili S. Tončić pojavio se u TV seriji "Kazalište u kući", a kao Duje pojavio se u "Velom mistu".

Među ostalim serijama istaknule su se "Fiškal", "Diogeneš", "Prosjaci i sinovi", "Nikola Tesla", "Punom parom", "Mačak pod šljemom", "Nepokoreni grad", "Nevolje jednog Branimira", "Lažeš, Melita", "Đuka Begović" i "Novo doba".

Među brojnim filmovima u kojima je dao svoj doprinos napli su se "Gelmbajevi", "Ljudožder vegetarijanac", "Družba Isusova", "Duga mračna noć", "Kod amidže Idriza", "Gori vatra", "Prezimiti u Riu", "Kraljica noći", "Polagana predaja", "Ničija zemlja", "Savršeni krug" i brojni drugi.

A koja njegova uloga će vama ostati zauvijek u sjećanju? 

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Razgovor s Mustafom Nadarevićem (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Mustafa Nadarević +0 Mustafa Nadarević Celebrity Prisjetili smo se intervjua s legendarnim Izetom u kojem je za In Magazin ispričao sve o počecima karijere, kao i privatnom životu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene