kreće li njegovim stopama?

Miroslav Škoro ne može biti ponosniji na svojeg sina koji je od njega naslijedio ljubav prema glazbi: "Matija je izuzetno talentiran"

Miroslav Škoro Miroslav Škoro Željko Hladika/Pixsell 1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Miroslav i Matija Škoro Miroslav Škoro Miroslav Škoro - 1 Miroslav Škoro Miroslav Škoro - 3 Miroslav Škoro Miroslav Škoro Miroslav Škoro - 4 Miroslav Škoro - 1 Miroslav Škoro - 2 +6 Pjevač Miroslav Škoro (Foto: IN Magazin) Galerija

Miroslav Škoro nastupit će na 17. humanitarnom koncertu "Želim život" Zaklade Ana Rukavina koji će se održati 17. prosinca na Novoj TV, a uoči toga nam je otkrio koliko mu znači sudjelovanje u ovoj akciji, kakav je repertoar pripremio, a dotaknuli smo se i njegova privatnog života.

Nova TV i Zaklada Ana Rukavina i ovog prosinca donose tradicionalni božićni koncert "Želim život" čije će se 17. izdanje održati u subotu 17. prosinca 2022. Gledatelji pred malim ekranima moći će uživat u najljepšim pjesmama eminentnih domaćih glazbenih imena.

Pogledaj i ovo Severina Poslala jasne poruke! Što je to Seve poručila svojim modnim odabirima? Dva upečatljiva izdanja i puno znakovitih detalja!

Među izvođačima je i Miroslav Škoro koji je uoči koncerta za DNEVNIK.HR otkrio koliko mu znači sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji.

"Poziv me je izuzetno obradovao i zahvaljujem organizatorima što su se sjetili upravo mog orkestra i mene. To mi jako puno znači", kazao nam je Škoro.

Otkrio nam je i kakav je repertoar pripremio te hoće li biti nekakvih iznenađenja.

"Repertoar smo uskladili s producentom, a nakon toliko godina karijere i napisanih pjesama, najveći je problem kako ne izvesti neke pjesme. Trudili smo se da bude primjereno koncertu i nakani. Najveće je iznenađenje moj orkestar koji je, nakon desetak godina, izmijenjen", ističe.

Uz Škoru nastupaju i Gibonni te Prljavo kazalište.

"Čast mi je dijeliti pozornicu s njima. S Kazalištem sam prije puno godina odradio jednu uspješnu hrvatsku turneju, a što nosi budućnost, to ćemo vidjeti. Glazba je čarolija u kojoj je sve moguće", govori Škoro.

Nadolazeće blagdane dijelom će provesti radno, a dijelom u krugu obitelji.

"Za Božić ne nastupam, a Novu godinu ćemo dočekati 31. prosinca već u podne u Dugom Selu", najavio je.

Zanimalo nas je i kako izgledaju blagdani u njegovoj obitelji.

"Nama je Božić proslava rođenja malog Isusa. Običaj je da na Badnjak pripremimo ribu i odemo na polnoćku kod naših fratara u samostan Svetog Ilije. Moj zadatak je da pripremim ribu", otkrio nam je.

Godina je skoro na izmaku, a evo kako će je Škoro pamtiti.

"Godina iza nas je mali pomak nabolje u odnosu na dvije pandemijske godine u kojima nas je još zadesila i nesreća s potresima. Na žalost, dogodio se i rat u Ukrajini i, sve u svemu, nekako mi se čini da cijelom svijetu ne ide baš kako bi trebalo. Nadam se da će u Novoj biti bolje", poručio je, a na pitanje o odlukama za 2023. godinu kratko je odgovorio: "Nisam od donosilaca novogodišnjih odluka."

A iako ne donosi odluke, otkrio nam je što u novoj godini priprema za obožavatelje.

"Radim na nekim pjesmama, a i već smo odredili datum koncerta u Lisinskom. Bit će na Valentinovo, 14. veljače. Pregovaram i da nakon skoro desetak godina nastupim u Osijeku, što bi me posebno radovalo", pohvalio se.

Škoro ima i dostojnog nasljednika. Njegov sin je također glazbeno talentiran, pa smo ga upitali planira li ići njegovim stopama.

"Matija je izuzetno talentiran i jako dobro barata gitarom. Hoće li se baviti glazbom profesionalno, to ovisi o njemu i njegovoj ambiciji", govori ponosni tata. Osmi sina, Miroslav sa suprugom Kimm Ann, s kojom je u braku 32 godine, ima i kćer Ivanu.

Nakon što je osnovao stranku Domovinski pokret te se kandidirao za predsjednika Republike Hrvatske i gradonačelnika Zagreba, Miroslav Škoro vraća se poslu koji najviše voli.

"Pjevam ono što živim i živim ono što pjevam. Pokušao sam, nije prošlo. Kao što sam puno puta rekao, ja se imam čemu vratiti. Glazba je, u mom životu, neusporediva s bilo kojim drugim poslom", komentirao je svoj izlat u politiku.

Na kraju smo ga upitali ima li se sam nečim pohvaliti ili nešto za nadodati, no ostao je skroman.

"Tko se hvali sam se kvari. Volio bih da probamo ostati svoji i da ne pokleknemo pred naletom globalizma koji ruši svaki kulturni identitet, posebice malih naroda kao što je naš", poručio je Škoro.

Koncert će započeti u 20:15 minuta, a istovremeno će se prikazivati na Novoj TV, portalu DNEVNIK.hr te na društvenim mrežama Nove TV.

Božićni koncert vrhunac je humanitarne akcije "Želim život", no građani svoj doprinos mogu dati tijekom cijelog prosinca pozivom na broj 060 9000 te tako donirati 5,00 kn, odnosno 0,66 eura + PDV. Glavni je cilj akcije osigurati sredstva za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te usavršavanje mladih liječnika i medicinskih sestara kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti.

Podržite humanitarnu akciju Želim život već danas. 

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Miroslav Škoro - 1 In Magazin: Miroslav Škoro - 2 In Magazin: Miroslav Škoro - 3 In Magazin: Miroslav Škoro - 4 +21 In Magazin: Miroslav Škoro - 5 inMagazin Miroslav Škoro o svom izletu u politiku: ''To razdoblje se može najbolje nazvati - šta ti je to trebalo?''

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Prljavo kazalište - 5 In Magazin: Prljavo kazalište - 2 In Magazin: Prljavo kazalište - 3 In Magazin: Prljavo kazalište - 4 +26 In Magazin: Prljavo kazalište - 1 inMagazin Prljavo kazalište o velikoj neostvarenoj želji: ''Sve će biti podređeno da to napravimo!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene