Tuga za Verom Zimom

Hrvatska je izgubila veliku glumicu, kolege s kojima je radila slažu se u jednom: ''Bila je posebna''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U 68. godini u subotu je preminula hrvatska glumica Vera Zima, a njezini kolege slažu se da je otišla prerano i da je još puno toga mogla dati hrvatskoj sceni.

Vera Zima preminula je u 68. godini. Glumila je u kazalištu, na filmu i televiziji. Hrvatska je izgubila veliku glumicu i posebnu osobu, ističu njezini kolege. 

Vera Zima glumom se počela baviti 1973. godine. Tri godine poslije završila je i Akademiju dramskih umjetnosti.

''Tonči Vrdoljak mi je na nekom snimanju rekao "majke ti i bogati", veli, "kol'ko ti energije imaš, to ti je dar". I istina je. To je dar. Imam energiju, silnu-silnu, talenta tako-tako, imam sreće'', sa smijehom je rekla Vera u jednom intervjuu iz 2013. godine. 

A da je talenta itekako imala, dokazuju brojne nagrade.  Među njima ''Vladimir Nazor'' za životno djelo na području filma  te ''Fabijan Šovagović" za poseban glumački doprinos hrvatskoj kinematografiji.

Pogledaj i ovo showbuzz uvijek brižna prema svima Dirljiv oproštaj kolega od Vere Zime: “Toliko divno stvorenje. Ako pričamo o legendama hrvatskog filma, bez nje nema retka”

Mlađi kolege od nje su imali što naučiti.

''Od nje sam naučio kako na setu biti strpljiv,  što znači biti predan poslu koji radiš i što se tiče posla ne shvaćat olako'', govori Igor Mešin. 

Veru Zimu kolege opisuju kao izvanrednu, brižnu i vedru.

''Dok sam ja bila studentica, ona je već bila glumica, prava glumica i igrala je krčmaricu Mirandolinu Goldonijevu'', prisjetila se glumica
Vlasta Ramljak. 

Igrale su i poslije neke kolegice ali nijedna ju nije nadmašila. U filmu ''Oprosti za kung fu'' glumila je s Dariom Lorenci kojoj je to bila i jedna od prvih uloga. Glumile su majku i kćer.

''Baš je voljela taj posao, voljela je glumiti, voljela je glumce, voljela je cijeli taj život, bila je užasno jednostavna. Onako, super je bila'', govori Daria Lorenci Flatz. 

Zajedno s Dariom glumila je i jednu od posljednjih uloga u filmu "Mater" Jure Pavlovića, koji je snimljen prošle godine.

''I Vera i ja smo iz istog kraja gdje se film snimao, iz doline Neretve i zapravo, na neki način, to je bio povratak korjenima. Oboje smo bili na svom terenu. I evo, bilo je jako lijepo'', govori redatelj Jure Pavlović. 

Svi se slažu: Vera je prerano otišla, još je puno mogla dati hrvatskoj sceni. Sad ostaje samo sjećanje i brojne glumačke uloge.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene