Od početka nije bilo sreće

Otkriveno je što je Charles rekao Diani nakon što su se vjenčali, 43 godine kasnije mnoge i dalje muči jedno pitanje

Vjenčanje princeze Diane i Charlesa - 1 Vjenčanje princeze Diane i Charlesa - 1 Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Vjenčanje princeze Diane i Charlesa - 8 Vjenčanje princeze Diane i Charlesa - 7 Vjenčanje princeze Diane i Charlesa - 6 Vjenčanje princeze Diane i Charlesa - 5 Vjenčanje princeze Diane i Charlesa - 4 Vjenčanje princeze Diane i Charlesa - 3 Vjenčanje princeze Diane i Charlesa - 2 Vjenčanje princeze Diane i Charlesa - 9 Vjenčanje Diane i Charlesa - 5 Vjenčanje Diane i Charlesa - 4 +19 Vjenčanje Diane i Charlesa - 3 Galerija

Četiri desetljeća nakon njihova vjenčanja, otkriveno je što je kralj Charles rekao princezi Diani nakon što su izrekli sudbonosno ''da''.

Jedan od najgledanijih događaja 20. stoljeća bilo je vjenčanje princeze Diane i tada princa Charlesa 29. srpnja 1981. godine.

Diana i Charles okupili su 3500 gostiju, a prijenos je pratilo više od 750 milijuna ljudi diljem svijeta. Unatoč tome, neki trenuci promaknuli su svima, a tek danas se razgovara o tome što su članovi obitelji rekli Diani nakon što su kročili na slavni balkon Buckinghamske palače.

Čitač s usana sada je za Daily Mail otkrio što su si mladenci šaputali tijekom ceremonije.

Charles je tada rekao svojoj mladenki da ''izgleda savršeno'', potom tražio da mu da svoju ruku, a kad ju je dobio rekao je: ''Pusica''.

Kad su im se pridružili i ostali članovi obitelji, Charles je komentirao da ''sve dugo traje'' i da ''moraju jesti''.

Kraljica Elizabeta je pokazala na gomilu okupljenu ispod balkona i rekla Diani da pogleda ljude koji su ''bili tamo cijeli dan'' samo kako bi je vidjeli.

Dan kad su Diana i Charles izgovorili sudbonosno da u Velikoj Britaniji bio je toliko važan da je proglašen državnim praznikom.

No, vjenčanje iz snova brzo se pretvorilo u brak iz noćne more. Mnogi se i danas pitaju isto - zašto je Diana s njim uopće stupila u brak?

Diana je već prije stupanja u brak znala da je Charles vara s današnjom suprugom Camillom i jednom prilikom je priznala da ju je čak tražila pogledom među uzvanicima na vjenčanju dok je ulazila u crkvu.

Charles je kasnije javno priznao da je varao Dianu, a i ona mu je uzvratila istom mjerom.

Razišli su se 1992. godine, no ostali su u braku te su zajedno izvršavali kraljevske dužnosti. Četiri godine kasnije uslijedio je i eksplozivni intervju Diane u emisiji Panorama.

"Pa, u braku nas je bilo troje što je poprilična gužva", kazala je Diana tijekom intervjua kojeg je u vrijeme emitiranja gledalo čak 23 milijuna ljudi, a mnogi su odmah zaključili da je riječ upravo o Camilli.

Nakon toga je kraljica Elizabeta II. naredila Charlesu i Diani da se službeno razvedu, a njihova rastava finalizirana je u ljeto 1996. godine. Samo godinu dana kasnije, 31. kolovoza 1997., Diana je poginula u prometnoj nesreći u Parizu, u kojoj je život izgubio i njezin tadašnji partner Dodi Al Fayed.

Iza sebe je ostavila sinove Harryja i Williama, a smrt miljenice britanskog naroda zavila je cijelu zemlju u crno.

Charles se 2005. godine vjenčao Camillom, koja danas, po želji pokojne Elizabete, nosi titulu kraljice.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Aleksandar i Tamara Vučić - 5 Tamara Vučić Aleksandar i Tamara Vučić - 2 Aleksandar i Tamara Vučić - 3 +27 Aleksandar i Tamara Vučić - 4 Celebrity Bračni par Vučić ruku pod ruku stigao je na glasačko mjesto, a prva dama Srbije nosila je torbicu s jasnom porukom za sve

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Vjenčanje Davora Lovrena i njegove partnerice - 9 Vjenčanje Davora Lovrena i njegove partnerice - 17 Vjenčanje Davora Lovrena i njegove partnerice - 14 Vjenčanje Davora Lovrena i njegove partnerice - 7 +21 Vjenčanje Davora Lovrena i njegove partnerice - 8 Celebrity Oženio se zgodni brat Dejana Lovrena! Mladence je ispred crkve dočekala bakljada, a sretni nogometaš sve je ponosno snimao

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene