"Canary Black"

Ekipa holivudskog filma koji se snima u Zagrebu za Dnevnik Nove TV: "Navikao sam snimati u Londonu, Americi, diljem svijeta, ali ovdje..."

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Snimanje akcijskog trilera u Zagrebu - 1 Snimanje akcijskog trilera u Zagrebu - 2 Snimanje akcijskog trilera u Zagrebu - 4 Snimanje akcijskog trilera u Zagrebu - 5 Snimanje akcijskog trilera u Zagrebu - 7 Snimanje akcijskog trilera u Zagrebu Zagreb: Snimanje filma Canary Black na Trgu bana Josipa Jelačića - 15 Zagreb: Snimanje filma Canary Black na Trgu bana Josipa Jelačića - 14 Zagreb: Snimanje filma Canary Black na Trgu bana Josipa Jelačića - 11 Zagreb: Snimanje filma Canary Black na Trgu bana Josipa Jelačića - 10 +19 Zagreb: Snimanje filma Canary Black na Trgu bana Josipa Jelačića - 2 Galerija

Ekipa Dnevnika Nove TV provela je večer na setu snimanja akcijskog trilera "Canary Black" u središtu Zagreba.

Pucnjava, eksplozija i jurnjava automobila – sve to događalo se u Ilici i na glavnom zagrebačkom trgu u sklopu snimanja akcijskog blockbustera "Canary Black".

Pogledaj i ovo Zagreb: Snimanje filma Canary Black na Trgu bana Josipa Jelačića - 4 Nestvarni prizori Na glavnom trgu u Zagrebu pod okriljem noći odvila se prava filmska akcija, a zbog opasnosti morala je odstupiti i glavna zvijezda!

"Zagreb nas tretira kraljevski. Nema baš gradova metropola čije središte možemo zatvoriti i snimati sjajne filmske kadrove. Pet dana smo na Ilici i glavnom trgu, gdje snimamo veliku automobilsku potjeru u kojoj svi hvataju Kate Beckinsale. Kao što vidite iza mene, neki se automobili prevrnu, događaju se eksplozije", kaže Carsten H. W. Lorenz, producent filma.

"Navikao sam snimati u Londonu, Americi, diljem svijeta, ali ovdje je odlično mjesto za snimanje. Pripremamo se od kolovoza po cijelom Zagrebu, pripremam kaskadere i akcijske dijelove filma", priča Cédric Proust, koordinator kaskadera.

A je li to težak posao? Zvuči tako.

"Jako je zabavno! Uništavamo automobile, zabavljamo se i igramo! Jako je zabavno!" tvrdi Proust.

Zabavno će biti gledati Zagreb na filmskom platnu jer ne glumi Prag ili neki drugi europski grad, a snimanje na ukupno 130 lokacija trajat će sve do kraja siječnja.

"Snimali smo manje-više u ovim eksterijernim lokacijama po gradu, pokušavamo što više zbog relativno lijepog vremena dok ne počne smrzavica i zima uhvatiti te eksterijere, atmosferu ulica. Isto se borimo s vremenom da ne uđemo u period adventa. Uspjeli smo dogovoriti s Gradom da ne kite naše lokacije. To će vrlo brzo nakon toga početi i onda se selimo u interijere, studijski prostor", govori lokacijski menadžer Tomislav Peleski.

Oko 95 posto ljudi na setu je iz Hrvatske, što je prvi takav projekt u povijesti. Grad Zagreb ostvarit će oko 11 milijuna kuna prihoda, a mnogi smatraju da je takva promocija dugoročna korist.

"To će super izgledati na filmu, ja sam sigurna! A zapravo sam ponosna da je jedan od igrajućih vozila ZET-ov tramvaj, to će biti u kadru u ovoj ludoj akcijskoj sceni. Dosad je sve bilo u redu, ne želim coprati. Građani su odlični, susretljivi i hvala im na tome", kaže Vanja Sremac, direktorica hrvatskih djelatnika na filmu.

"Sinoć smo radili, vozili se kroz ulicu s rafalima, kalašnjikovima, nisam vidio nijednu osobu na prozoru barem da je iskazivala nezadovoljstvo. Mislim da je to ljudima simpatično i kad vide da se radi o snimanju, a ne deliktu i uništavanju javne imovine, još su sretniji jer se grad promovira na taj fora način", smatra Tomislav Peleski.

Nakon Zagreba produkcija se seli u Rovinj, koji glumi Tokio. Kinopremijera očekuje se krajem 2023. ili početkom 2024. godine.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Matthew McConaughey Matthew McConaughey i Woody Harrelson - 4 Matthew McConaughey i Camilla Alves Matthew McConaughey +8 Matthew McConaughey (Foto: Profimedia) Celebrity Holivudski miljenik žena počastio fotkom na kojoj je potpuno gol, a cijeli je prizor pomalo bizaran!

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus - 1 Nives Celzijus - 2 Nives Celzijus - 4 Nives Celzijus - 5 +30 Nives Celzijus - 4 Celebrity Pogledajte kako se Nives Celzijus ponijela u pomalo neugodnoj situaciji u kojoj se našla zbog haljine sa seksi detaljem

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene