MasterChef 2014

Veliki znalac otkrio nam je tajnu svog uspjeha

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ljubav prema kuhanju potiče iz obitelji, a najbolji primjer za to je Andrej Barbieri, član žirija ovogodišnjeg Celebrity MasterChefa.

Članovi žirija ovogodišnjeg Celebrity MasterChefa pravi su kulinarski znalci. Uz poznata lica Radovana Marčića i Dina Glavagnu, gledatelji će imati prilike upoznati vrhunskog šefa i novog člana žirija Andreja Barbierija, kojeg su u prethodnim sezonama imali prilike vidjeti u gastro duelima.

Pogledaj i ovo showbuzz Otkrili sve Što rade nakon završetka showa?

Prije nego se posvetio kulinarstvu, Andrej Barbieri prošao je nekoliko faza od kojih je najistaknutija bila zaluđenost glazbom.

Barbieri: 'Bit ću pravedan i strašno strog'

Volio je ludi noćni život pa je s 18 godina otvorio vlastiti music club. To je bio tzv. multimedijalni lokal jer je tada vani bilo popularno spajati umjetničke galerije kao centre društvenih života s diskotekama koje se aktiviraju u noćne sate.

U intervjuu otkrio nam je što naviše voli, a što mu najteže pada.

'S godinama sam počeo sve manje cijeniti kuhinjske visoke temperature i opsežna radna vremena kuharskog zanata. Još danas ostanem zatečen emocijama kada se iz organizativnog kaosa, u roku od dva dana, zahvaljujući radu i koordinacija svih kuhinjskih uloga, iznjedri perfektan servis jedne velike večere. I na sreću, još se uspijem radovati novom okusu, novoj namirnici, novom spoju i doživljaju', rekao je Barbieri.

Često radi na spoju namirnica iz mora i zemlje, a otkrio nam je i najkorisniji savjet koji je dobio.

'Najkorisniji savjet sam dobio od vrsnog francuskog kuhara koji mi je savjetovao da uvijek poslušam savjet kuhara kojeg cijenim', priznao je.

A kada bi želio nekoga impresionirati u pola sata, evo što bi pripremio.

'Obavezno bih impresionirao jednostavnim jelom ili tradicionalnom tjesteninom ilio sirovim pripravkom iz mora', rekao je Barbieri.

Za sebe kaže da je dobar motivator za ljude s kojima radi te im uspijeva prenijeti način na koji gleda na kuhanje i gastronomiju, kao i svoju ljubav i brižnost koju osjeća za svaku namirnicu.

Kulinarstvom se počeo baviti u ranim tridesetima i uspio je u namjeri da u odabranom zanimanju postane vrhunski i priznat. Zanimalo nas je što je presudno za uspjeh te koji savjet bi dao svim mladim zanesenjacima koji maštaju o ostvarenju svojih ambicija.

'Prije svega mora postojati talent i jaki nagon prema istraživanju i nadogradnji, usavršavanju unutar neke profesije. Moramo biti u stanju usvojiti i raspolagati što širom bazom podataka vezanu uz ono čime se bavimo i nikada se ne uljuljati lovorikama već i dalje gajiti znatiželju koja je istinski motor svakog napretka', rekao je Barbieri.

'Sve više je danas gastronomija intelektualni čin, a sve manje materijalni. Bez previše filozofiranja, dosta je promisliti na ugodu koju nam daju neka jela, evokativnu moć nekih namirnica, a o vinima da ne govorimo. Hranom se možemo prisjećati, osjećati i putovati', dodao je.

Svjedočimo svakodnevnim poplavama novih recepata, kulinarskih blogova i emisijama te se čini kako je kuhanje i poznavanje namirnica postalo stvar opće kulture.

'Drago mi je da jedna profesija, koja je do nedavno bila vezana za zadimljene kuhinje, polako izlazi na svjetlo dana i cjelokupni kuharski trud koji se sastoji kako od intelektualnog tako i fizičkog rada počinje se cijeniti u cijeloj svojoj širini, a ne samo kroz jelo koje dobijemo na stol', objašnjava.

Za kraj, otkrio nam je i koje bi jelo u svakom trenutku servirao gostima.

'Iznenadili biste se koliko zapravo ne postoji podjela između ženskih i muških jela. Nepce nema spolno rodnu definiciju. Zamamnost, ukus, oblapornost je nešto što svi tražimo u jelima bez obzira na spol', zaključio je Barbieri.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene