Poginula na Pelješcu

Tragično stradala bivša Cibocijeva partnerica u Hrvatsku se doselila iz Rusije i ovdje ostvarila gotovo sve snove, no ostala joj je jedna neispunjena želja

Polina Golubeva Instagram 1/13 >> Pogledaj i ovo +2 Galerija

Plesačica Polina Golubeva doselila se u Hrvatsku prije 20 godina i tu je izgradila plesnu karijeru, a dugogodišnji plesni partner bio joj je Marko Ciboci.

Polina Golubeva, bivša plesna partnerica Marka Cibocija, poginula je u prometnoj nesreći koja se u nedjelju navečer dogodila na trajektnom pristaništu na Pelješcu.

Poznata plesačica stradala je u BMW-u koji je upao u more nakon što je vozač pogrešno skrenuo za trajektno pristanište misleći da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu. U automobilu je bilo četvero ljudi, troje ih je uspjelo izaći, a 41-godišnja Polina jedina nije.

Polina je odrasla u zabačenom dijelu Ruske Federacije, gradu Vorkuti u Republici Komi, a iz rodne Rusije doselila se u Hrvatsku prije 20 godina. Iako je bila diplomirana pravnica, proslavila se kao plesačica i plesna sutkinja, a nastupala je u hrvatskom dresu.

Prije tri godine dala je veliki intervju za Slobodnu Dalmaciju, u kojem je ispričala kako je iz polarnog ruskog kruga dospjela u prvi od sedam Kaštela.

"Svi isprva misle: vidi ovu Ruskinju, udala se i došla u Hrvatsku. Ali stvari nisu tako jednostavne, naime moja je egzistencija ovdje vezana isključivo uz moj rad, a ne ljubav i brak", kazala je tada Polina, koja nije bila udana i nije imala djece.

Do petnaeste godine živjela je na debelom ruskom polarnom sjeveru, gdje ljeta traju mjesec dana, a zime su duge i mračne i gdje se djecu svakodnevno izlaže sunčanju ispred UV lampi.

"Tete bi nam u vrtiću kazale: dok se sunčate, zamišljajte sunce, more i palme. Bilo je ugodno, toplo, ali bilo mi je teško zamisliti palme jer ih nikad prije nisam vidjela", prisjetila se Ruskinja, koja se nakon završene srednje škole s obitelji preselila u Nižni Novgorod, a potom je otišla u Moskvu, gdje je završila Pravni fakultet.

Već do tada afirmirala se i kao plesačica i tijekom studija je nastupala s amaterskom plesnom trupom "Show Ballet Argo" diljem svoje rodne zemlje.

Kad je diplomirala, sa svojim tadašnjim dečkom Francuzom došla je prvi put u Hrvatsku i tu je boravila tri tjedna.

"Bilo je to 2001. godine, sjećam se da Hrvatska baš i nije bila tako in, i bila je jeftinija za ljetovanje od drugih mediteranskih zemalja. Mi smo bili de facto još studenti, bez puno love, ali znatiželjni, pa smo umjesto u Italiju ili Grčku došli u Hrvatsku. I oduševili se!" kazala je pa dodala i kako su odmah počeli kovati planove za ostanak.

Brzo nakon toga Polina se aktivirala u plesnim klubovima u Zagrebu i upisala fitness učilište, na kojem je stekla titule instruktorice fitnessa i joge te trenerice plesa.

Malo-pomalo ples je iz hobija prerastao u profesiju i Polina je počela ići na natjecanja diljem Hrvatske i Europe kao plesačica latinoameričkih plesova, a kad je s partnerom Markom Cibocijem i formalno stekla profesionalni status, dobila je hrvatsko državljanstvo.

Pet godina živjela je u Zagrebu, a nakon što je prekinula vezu s Francuzom, zbog posla se preselila u Split, gdje je ostvarila većinu svojih snova, no kako je i sama rekla, ostala joj je neispunjena želja za djetetom i brakom.

Njezin bivši plesni partner Marko Ciboci od nje se oprostio emotivnom objavom na svojem profilu na Instagramu.

"Prije nekoliko sati imali smo show 'Ples sa zvijezdama' na temu ljubavi. Sjedio sam na stolici, razmišljao kako je život lijep i da je život dar. Zahvalan sam za svaku osobu u svom životu, a jedna od njih si bila ti. Prije manje od 24 sata napustila si nas i ostavila veliku prazninu u našim srcima i našim životima. Imali smo zajedničku prošlost s usponima i padovima, koju ne bih mijenjao ni za što na ovom svijetu. Ti si bila i uvijek ćeš biti dobra i toplo ljudsko biće s najkreativnijom dušom koju možemo zamisliti", napisao je Marko, koji je član žirija u showu "Ples sa zvijezdama".

1/20 >> Pogledaj i ovo +16 Celebrity Sin miljenika žena neodoljivo podsjeća na njega, a baš poput slavnog tate odan je prepoznatljivom imidžu

1/21 >> Pogledaj i ovo +17 Celebrity Bivša glumačka zvijezda gola i sama tumarala ulicom, bizarni incident sve je rastužio jer je pamte kao lijepu i uspješnu ženu

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS