Slavi novi početak

Pogledajte krunidbeni amblem kralja Charlesa, odaje počast njegovoj ljubavi prema prirodi!

Kralj Charles Profimedia 1/32 >> Pogledaj i ovo +21 Galerija

Službeni amblem koji će se koristiti za proslave krunidbe britanskog kralja Karla III. u svibnju predstavljen je prošli tjedan, a dizajn odaje počast monarhovoj dugogodišnjoj kampanji za zaštitu okoliša.

Amblem prikazuje floru iz sve četiri nacije koje čine Ujedinjeno Kraljevstvo - englesku ružu, škotski čičak, narcis iz Walesa i sjevernoirsku djetelinu, čime se odaje počast kraljevoj ljubavi prema prirodi, priopćila je Buckinghamska palača.

Korištene su boje britanske zastave - crvena, bijela i plava.

"Dizajn je inspiriran ljubavlju kralja Karla prema planetu, prirodi i njegovom velikom brigom za prirodu", rekao je dizajner Jony Ive. "Amblem govori o optimizmu proljeća i slavi početak ovog novog razdoblja za Ujedinjeno Kraljevstvo."

Charles je automatski postao kralj 15 kraljevstava, uključujući Kanadu, Novi Zeland i Australiju, nakon smrti svoje majke kraljice Elizabete u rujnu, ali njegova će se službena krunidba održati 6. svibnja u londonskoj Westminsterskoj opatiji u skladu s tradicijom.

Uz krunidbu održat će se proslave, uključujući tradicionalne procesije, glazbeni koncert u dvorcu Windsor, ulične zabave, svjetlosne predstave i volontiranje zajednice, priopćila je Buckinghamska palača.

1/23 >> Pogledaj i ovo +19 Celebrity Mila Horvat objavila emotivan status o teškoj operaciji o kojoj joj je ovisio život: "Ponosna na svoje ožiljke. i one vidljive i nevidljive"

1/34 >> Pogledaj i ovo +30 Celebrity Dečki iz Leta 3 oglasili se nakon prozivanja u srpskim medijima: "Jako je ružno da nekome to može pasti na pamet"

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS