Nasljednica kozmetičkog giganta

Ovo je najbogatija žena svijeta: Za nju vjerojatno niste čuli, a zbog mračne povijesti svoje obitelji odlučila je živjeti u sjeni

Françoise Bettencourt Meyers Profimedia 1/24 >> Pogledaj i ovo +13 Galerija

Françoise Bettencourt Meyers najbogatija je žena na svijetu, nasljednica je ogromnog kozmetičkog brenda, a ovo je njena priča.

Françoise Bettencourt Meyers najbogatija je žena na svijetu, a priča o njenom bogatstvu ispričana je u dokumentarnoj seriji ''Milijarderka, batler i ljubavnik''.

Iako njeno ime mnogi ni ne znaju, u svijetu milijardera itekako je poznata, a ovo je njena priča.

Françoise Bettencourt Meyers je francuska poslovna žena, filantrop, spisateljica i ono najvažnije, nasljednica. Rođena je 1953. godine u gradu Neuilly-sur-Seine u Francuskoj kao jedino dijete Liliane Bettencourt i političara Andrea Bettencourta.

Lilianein otac, Françoisein djed Eugene Schuellerr, osnovao je danas svjetski priznatu kozmetičku kompaniju L'Oreal 1909. godine, nekoliko godina nakon što je studirao kemiju i iskoristio svoje vještine da razvije formulu za bojenje kose koja se brzo pokazala popularnom.

S majkom Liliane nikad nije imala puno zajedničkih interesa, pa je ona kćeri čak zamjerala da živi previše skromno, daleko od očiju javnosti.

Njena majka u trenutku svoje smrti u 96. godini vrijedila je 44 milijarde eura, a nakon njene smrti vrijednost L'Oreala znatno je porasla, pa je tako od prosinca 2023. Françoise ta koja trenutačno vrijedi 89 milijardi dolara. S tim iznosom trenutačno je 15. najbogatija osoba na planetu.

Iako je Françoise bila jedina Lilianeina kći, zanimljivo je da je u svojoj ostavštini Liliane imala još jednu osobu – svog fotografa. S njim je kći vodila pravnu bitku jer je njenu majku godinama iskorištavao za ogromne svote novca, a više o tome pročitajte OVDJE.

Također, njena obitelj, točnije njen otac, ima mračnu prošlost. André Bettencourt tijekom Drugoga svjetskog rata bio je član zloglasne nacističke grupe La Cagoulea.

Što se tiče njenog ljubavnog života, Françoise je od 1984. godine u braku sa Jean-Pierreom Meyersom, izvršnim direktorom kompanije L'Oreal i unukom rabina ubijenog u Auschwitzu. Zbog suđenja njenom djedu koji je surađivao s nacistima njen je brak u početku bio pun osuda.

Françoise je zbog supruga čak promijenila i vjeru te prešla na judaizam, a djecu, Jeana-Victora i Nicolasa, ona i suprug odgajali su kao Jevreje.

Akterica naše priče imala je i važnu ulogu u događaju koji je šokirao svijet prije pet godina. Kad je francuska katedrala Notre Dame pretrpjela požar 2019. godine, ona je putem L'Oreala i fondacije Bettencourt Schueller obećala 200 milijuna eura, piše Cosmopolitan.

1/32 >> Pogledaj i ovo +28 Celebrity Jedna od najslavnijih manekenki zaprepastila izgledom lica, nekad je bila ikona ljepote...

1/28 >> Pogledaj i ovo +24 Nekad i sad Znate li tko je žena s fotografije? Seriju u kojoj je glumila svi su gledali, a bez zaštitnog znaka danas ju je teško prepoznati

Film o kojem ćete razmišljati danima, a plakati dok ga gledate: ''Osigurajte si punu kutiju maramica...''

Seks-bomba 21. stoljeća izgleda neprepoznatljivo: Slavne obline prekrila je širokom odjećom pa izazvala pravu nevjericu

Povezana vijest Zanimljivosti Najpoznatiji brend donjeg rublja okupio je slavne ljepotice na pisti, pogledajte veliku galeriju spektakla koji se dugo čekao!

Povezana vijest Zanimljivosti Poznati hrvatski roker oženio se na jedinstvenoj lokaciji kraj Sinja, pogledajte kako je bilo na vjenčanju!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS