Koja vam je najbolja?

Evo koje su nas sve pjesme predstavljale na Eurosongu, neke su klasici, a neke su odavno pale u zaborav!

Maja Blagdan (Foto: IN Magazin) In Magazin 1/14 >> Pogledaj i ovo +3 Galerija

Uoči Dore prisjetili smo se svih pjesama koje su Hrvatsku predstavljale na Eurosongu.

Dora odnosno Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije održava se od 1992. godine, prethodno se prikazivala pod imenima Crovizija i Hrvatski televizijski festival i njezini pobjedinci predstavljali su nas na Eurosongu, neki više, neki manje uspješno.

Dora je održano ukupno 24 puta jer nakon 2011. godine ukinula, hrvatska se predstavnica za Pjesmu Eurovizije u međuvremeno birala interno, a povratnička Dora održana je tek 2019. godine. 2014. i 2015. godine Hrvatska nije sudjelovala na Eurosongu.

Povezana vijest Celebrity Objavljen je raspored nastupa u finalu Dore 2024., počinje odbrojavanje do najuzbudljivijeg trenutka

Od pjesama koje su pobijedile mnoge se i danas pamte kao pravi klasici, dok su neke potonule u potpuni zaborav, pa smo ih sada svih prisjetili. U nastavku pogledajte koje su nas sve pjesme i njihovi izvođači predstavljali na Eurosongu, a u anketi glasujte za svog favorita.

1/24 >> Pogledaj i ovo +20 Celebrity Leonarda Lončar prvi put u javnosti nakon pomirbe s Bobanom, pohvalila se i friškim imidžem!

1/29 >> Pogledaj i ovo +25 Celebrity Majin Bloom naučio je nešto vrlo važno, ali greška koja mu se potkrala njene je pratitelje od srca nasmijala: ''Meni više ne treba kanal s komedijom…''

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS