Po prvi put u povijesti

Oscari se od sada dodjeljuju i van SAD-a! Akademija obznanila odlične vijesti za filmaše diljem svijeta

Statua Oscara Afp 1/10 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti sljedećeg će mjeseca održati prvu ceremoniju dodjele Oscara izvan Sjedinjenih Država, dodjeljujući prestižne godišnje studentske nagrade u Londonu.

Svečanost će se održati 14. listopada na Leicester Squareu u britanskoj prijestolnici i bit će prva međunarodna svečanost Akademije filmskih umjetnost i znanosti, čije je članstvo posljednjih godina naglo poraslo na globalnoj razini.

Među pobjednicima, koji su unaprijed objavljeni ovaj tjedan, bit će „Au Revoir Mon Monde“, francuski animirani film o čovjeku zarobljenom u kostimu divovske ribe koji trči ​​kroz grad dok svijet završava u tajanstvenoj kiši meteora.

Ostali uključuju tajvanski eksperimentalni film o tinejdžerskom otkrivanju seksualnosti, kratkometražni film smješten u vrijeme izbijanja kuge u Kini 1910., te dokumentarac iz izbjegličkog kampa Rohingya u Bangladešu.

Prvo, drugo i treće mjesto bit će objavljeni na svečanosti, a svi pobjednički filmovi moći će se natjecati za glavne dodjele Oscara sljedećeg ožujka.

Jedna petina članova Akademije ne dolazi iz SAD-a, kao ni više od polovice novih članova koji su pozvani da se pridruže ove godine, uključujući redateljicu filma „Anatomija pada“ Justine Triet i zvijezdu filma Sandru Hueller.

Akademija, čiji su članovi postigli izvrsnost u svojim poljima, od glume i režije do kostimografije i šminke, glasa svake godine za dobitnike Oscara.

1/33 >> Pogledaj i ovo +29 Celebrity Pierce Brosnan zabrinut je za svog najmlađeg sina, zbog ovog njegovog poteza morao je reagirati i slavni tata

1/35 >> Pogledaj i ovo +31 Celebrity Zavirite u ormar Ronaldove Georgine pun dizajnerskih komada, ovakva prostorija san je svake žene!

Ella Dvornik prvi put o Charlesu od kojeg se razvodi: ''Rastava još traje, ali sigurna sam kako ćemo jednog dana biti...''

Kraljevski stručnjak tvrdi da je ovom rijetkom gestom Camilla dala znak Meghan: ''Bez riječi je dala signal...''

Evo kako je izgledalo grandiozno vjenčanje Trumpa i Melanije, o njezinoj vjenčanici zbog jednog se pričalo mjesecima!

Livajina Iris objavila je video iz teretane u tajicama i grudnjaku, u ovakvom izdanju još se nije pokazala!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS