Prošle su godine muke

Zbog ljubavi je odustala od trona i nasljedstva, a sada živi sretna i slobodna s čovjekom kojeg su joj branili

Mako Komuro - 8 Profimedia 1/8 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Mako Komuro bila je japanska princeza koju su pratila brojna ograničenja, a onda je odselila u New York te pronašla sreću i slobodu.

Mako Komuro bila je japanska princeza koja se odrekla bogatstva i titule zbog ljubavi prema Keiju Komuri.

Za njega se udala krajem 2021. godine unatoč brojnim kontroverzama koje su pratile njihove zaruke, a pred vijećnicom u kojoj su se vjenčali Mako i Kei održan je prosvjed na kojem su se građani Japana bunili protiv njihova braka.

Japanska kraljevska obitelj odgađala je vjenčanje zbog sporne veze koju je Kaijeva majka imala sa svojim bivšim zaručnikom i financijskih problema u koje je upala. U javnost su izlazili detalji njezina spora oko novca s bivšim, a obitelji mlade princeze zbog toga Kei nije bio prigodan bračni drug.

Prema pravilima japanske kraljevske obitelji, tron mogu preuzeti isključivo muškarci, a žene udavanjem uvijek gube kraljevski status te im se isplaćuje pozamašna cifra. Njezina teta Sayako posljednja je iz obitelji kojoj je oduzet kraljevski status kada se udala za gradskog službenika u Tokiju 2005. godine, no ona je prihvatila milijunski iznos od svoje obitelji.

Nećakinji japanskog cara zbog svega što se događalo dijagnosticiran je PTSP, no nikada nije odustala od toga da se uda za ljubav svog života iako je zbog toga ostala bez gotovo svega.

Međutim, par je započeo svoj novi život u SAD-u te Mako tamo trenutno radi kao volonterka u njujorškom Muzeju umjetnosti Metropolitan. 31-godišnja Mako brine o azijskoj zbirci umjetnina kultnog muzeja, pomažući u sastavljanju izložbe slika inspiriranih životom redovnika iz 13. stoljeća koji su uveli budizam u Japan, prenosi Japan Times.

Paparazzi je sada često uhvate na ulicama grada koji nikad ne spava, a Mako je u potpunosti promijenila imidž te sada šeće slobodnija i ispunjenija. 

Mako je inače unuka bivšeg cara Akihita od Japana, koji je abdicirao 2019. godine te ga je na tronu naslijedio njegov sin Naruhito, čija je Mako nećakinja. Sa svojim novopečenim suprugom Mako je još od srednjoškolskih dana, a zbog kontroverznog braka, jer Kei nije iz kraljevske obitelji, već pučanin, vjenčanje su odgađali nekoliko godina.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Knoll se zaigrala u fotošopu, no pojavila se i originalna fotografija: Razlika je itekako vidljiva, a potkrala joj se i velika greška!

1/28 >> Pogledaj i ovo +24 Celebrity Jedna od najzgodnijih Hrvatica istaknula je adute na predstavi svojeg zaručnika, a došla ga je podržati i bivša partnerica

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS