mladi Tomašević

Pogledajte kako je gradonačelnik Zagreba izgledao prije 16 godina, razlika je baš velika, no nešto je ipak ostalo isto!

Tomislav Tomašević Darko Tomas/Cropix 1/9 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Pojavile su se fotografije Tomislava Tomaševića iz 1997. godine, na kojima ga nije baš lako prepoznati.

Tomislav Tomašević (41) izabran je za gradonačelnika Zagreba na izborima 2021. godine, a široj javnost dotad je već bio poznat kao strastveni borac za javni interes u Zagrebu i za zaštitu okoliša .

Aktivizmom se počeo baviti kada je imao samo 16 godina i tada se priključio Zelenoj akciji, a sada su se pojavile njegove fotografije iz 2007., kada mu je bilo 25 godina.

Tada je snimljen na konferenciji za medije povodom Dana planeta Zemlje o devastaciji Donjeg grada i očuvanju Zagreba, a na fotografijama ga nije baš lako prepoznati jer se u 16 godina dosta promijenio.

Tada je imao nešto bujniju i dužu kosu, a nije nosio ni naočale za vid, bez kojih danas ne izlazi iz kuće.

Kako je izgledao 2007. godine, pogledajte u galeriji, u kojoj smo izdvojili još njegovih fotografija iz prošlosti.

Inače, Tomislav je diplomirao politologiju na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, a na britanskom Sveučilištu u Cambridgeu magistrirao je u području okoliša, društva i razvoja, nakon čega se vratio u rodni Zagreb.

U proteklih je petnaestak godina sudjelovao u borbama za Varšavsku ulicu i Kamensko te se zalagao protiv privatizacije zagrebačke Čistoće.

Od 2016. godine u braku je s Ivom Mertić Tomašević, samozatajnom instruktoricom joge s diplomom iz komparativne književnosti i fonetike, koja mu je velika podrška u svemu što radi.

Suprugu je upoznao 2008. godine u Zagrebu, preko zajedničkih prijatelja koji su im kasnije postali vjenčani kumovi, a zaručili su se 2015. u Lisabonu.

Par dijeli ljubav prema aktivizmu i avanturizmu, a slobodno vrijeme najradije provodi u prirodi, planinarenju, vožnji biciklima, putovanjima ili gledajući serije. Jedino u čemu se razilaze jest prehrana jer je Iva vegetarijanka, a Tomislav jede meso.

Zajedno imaju i psa Boška, kojega su udomili kada je imao samo mjesec dana, a sve troje žive u stanu na zagrebačkoj Trešnjevci.

Par rijetko govori o svojem privatnom životu, no povremeno na Facebooku dijeli zajedničke fotografije s putovanja i druženja s prijateljima i obitelji.

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Nekad i sad Evo kako je suprug Maje Šuput izgledao prije nego što je upoznao našu pjevačicu, odmah je uočljiva velika promjena!  

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Lidija Bačić zauzela čudnu pozu, no fanovi gledaju samo u jedno: "Zavidim onima koji ti mogu biti blizu!"

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS