uskoro slavi 55. rođendan

Ovaj zavodnik bio je san mnogih žena 90-ih godina: Buran način života skoro ga je koštao glave, a evo kako izgleda danas!

Jason Priestley - 6 Profimedia 1/30 >> Pogledaj i ovo +19 Galerija

Jason Priestley uskoro puni 55 godina, a najveću slavu mu je donijela uloga u seriji "Beverly Hills 90210".

Zvijezda "Beverly Hillsa 90210" Jason Priestley 28. kolovoza proslavit će 55. rođendan.

U 90-ima su za njim uzdisale tinejdžerice diljem svijeta, a uloga u kultnoj seriji gdje je utjelovio Brandona Walsha potpuno mu je promijenila život.

Priestley je odrastao u kanadskom Vancouveru, a za glumu se počeo zanimati još kao dječak, ponajviše zbog svoje majke Sharon Kirk, koja je također glumica.

Karijeru je započeo glumeći u reklamama, a na malim ekranima debitirao je s 12 godina u seriji "Teen Angel", no svjetsku slavu stekao je tek kada je na audiciji za seriju "Beverly Hills 90210" dobio ulogu Brandona.

Ubrzo je postao tinejdžerski idol, a obožavateljice su ukrašavale zidove svojih soba njegovim posterima. Osvojio je i dvije nominacije za Zlatni globus, a u seriji se okušao i kao režiser te potpisuje čak 15 epizoda. Na seriji je radio punih deset godina, sve do njezina završetka.

Priestley je ostao aktivan u glumačkim vodama, no nikada nije nadmašio uspjeh koji je ostvario u seriji koja ga je proslavila, a nastavio je raditi kao redatelj.

Tijekom karijere nerijetko je zanimanje javnosti privlačio i svojim burnim privatnim životom. Godine 1998. Porscheom se zabio u telefonski stup u Hollywoodu te je uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. Policija mu je oduzela vozačku dozvolu na godinu dana te je morao proći program odvikavanja od alkohola.

Međutim, to ga nije spriječilo da u slobodno vrijeme nastavi odlaziti na utrke automobila, u kojima i sam sudjeluje. Hobi ga je umalo stajao i glave nakon što se 2002. godine zabio u zid automobilom te zadobio teške tjelesne ozljede. Srećom, oporavio se dosta brzo, a imao je i još nekoliko lakših nesreća.

Što se tiče njegova ljubavnog života, povezivali su ga s brojnim kolegicama, a vjenčao se sa šminkericom Naomi Lowde 2005. godine. Par je dvije godine kasnije dobio kćer Avu Veronicu, a 2009. dobili su sina. Tek nakon što se vjenčao s Naomi, dobio je američko državljanstvo, a to je javnosti otkrio 2007. godine. O svojem putu do slave i privatnom životu otvoreno je progovorio i u memoarima koje je objavio 2014. godine.

Kako Jason izgleda danas i koliko se promijenio od slavnih dana, pogledajte u galeriji.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Fani Stipković bez grudnjaka bila je glavna atrakcija na tribinama, na važnoj utakmici Reala pokazala je više no što je planirala!

1/35 >> Pogledaj i ovo +31 Celebrity Ana Rucner podijelila je fotografiju sina kojeg ima s Vladom Kalemberom, mladić je ovih dana napunio 18 godina!

Povezana vijest Celebrity Konstrakta javno podržala Severinu nakon skandala s graničnom policijom, evo što joj je poručila!

Povezana vijest inMagazin Prvi televizijski intervju Meri Cetinić nakon gubitka kćeri Ivane: ''Ona je bila moj svijet, moj život, moje sve...''

Povezana vijest Celebrity Naš domaći par ima najzanimljivu ljubavnu priču: On joj je bio profesor, a njoj nije trebalo dugo da ga zaprosi!

cms_related_articles id="865560" />

Povezana vijest Celebrity Kći Mije Begović uživa u majčinstvu, a na njenu fotografiju s bebom reagirala je i slavna baka: ''Sirena i biser!''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS