tko bi mu toliko dao?!

Slavi 62. rođendan, no ostao je vječno dijete: Prepoznajete li domaćeg glazbenika bez njegova zaštitnog znaka?

Damir Martinović Mrle Tea Cimas/Cropix 1/29 >> Pogledaj i ovo +18 Galerija

Karijeru je započeo u punk sastavu Termiti, nakon čega je osnovao grupu s kojom je ove godine predstavljao Hrvatsku na Eurosongu.

Riječki glazbenik Damir Martinović, koji je javnosti poznatiji kao Mrle, slavi 62. rođendan.

Tim smo se povodom odlučili prisjetiti kako je tekao njegov glazbeni put, a iskopali smo i fotografije iz prošlosti, na kojima nema svoje prepoznatljive guste brkove.

Mrle je karijeru započeo krajem 70-ih, kao basist riječkog punk sastava Termiti, nakon čijeg je raspada sa Zoranom Prodanovićem Prljom osnovao grupu Let 3.

Bend je od samog početka bio poznat po provokativnim i satiričnim tekstovima te energičnim nastupima, a oduvijek su se voljeli i skidati.

Po tim se pitanjima nisu promijenili ni do danas, što su pokazali i na pozornici Eurosonga, gdje su nas ove godine predstavljali s pjesmom "Mama ŠČ".

Mrle je uoči svojeg rođendan još jednom potvrdio i da je ostao vječno dijete.

"Po cijeli dan radim na spektaklu, pa ne mogu ići na more", napisao je u opisu video u kojem se brčka u zagrebačkim fontanama i kojim je najavio koncert Leta 3 na Šalati 2. rujna.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Damir Martinović Mrle (@mrle.let3)

Što se tiče njegova privatnog života, Mrle je u dugogodišnjoj vezi s pjevačicom Ivankom Mazurkijević, s kojom je 2011. godine dobio kćer Evu. S bivšom suprugom Jelenom Germuth ima i kćer Rožu.

Ivanka je jednom prilikom za naš portal ispričala kako je upoznala Mrlu.

"Upoznali smo se prilikom nekih koncerata u Klubu 100 koje sam ja organizirala jer sam bila programska voditeljica. Nakon što je HDZ pobijedio u Gorici, odmah su nas skinuli, a zadnja predstava bila je 'Kiklop' Ivice Buljana. Provokativna i snažna predstava koja je, i zbog našeg odlaska, uzburkala moje uspavane srčane zaliske. Tu se iz pepela rodila Eva. Prva žena", kazala je tada.

Nakon desetljeća veze i vjenčanja u videospotu, ovaj par svoju je ljubav planirao i službeno ozakoniti, no to još nisu uspjeli napraviti i vjenčanje su nekoliko puta morali otkazivati zbog epidemije koronavirusa.

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Nives Celzijus kakvu još nismo vidjeli, uskočila u bikini pa pozirala u vozilu koje je s njom teško povezati: "Kraljica, nema dalje!"

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Poznati su po izjavi da vode ljubav čak pet puta dnevno, ali u jednom slučaju ona mu se ne smije ni približiti!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS