dostojna nasljednica

Kći našeg pokojnog glumačkog para krenula je stopama svojih roditelja, koji bi danas sigurno bili ponosni na nju!

Tena Nemet Brankov Marko Prpić/Pixsell 1/11 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Tena Nemet Brankov kći je pokojnog glumačkog para Marine Nemet i Slavka Brankova, koji su ostavili veliki trag u hrvatskom glumištu.

Nagrađivana filmska i kazališna glumica Tena Nemet Brankov (29) slavila je i na dodjeli nagrada 36. Gavellinih večeri, gdje je predstava "Što na podu spavaš", u kojoj glumi, proglašena najboljom.

Tena je kći našeg pokojnog glumačkog para Marine Nemet i Slavka Brankova, koji su imali velik utjecaj na njezin odabir karijere.

"Odrasla sam u umjetničkoj obitelji u kojoj se njegovala ljubav prema kazalištu, filmovima, knjigama i dobroj glazbi, to je ono što me oblikovalo i usmjerilo. Teško mi je zamisliti da nisam glumica", ispričala nam je jednom prilikom.

Njezin otac Slavko preminuo je 2006. u zagrebačkoj bolnici Jordanovac od raka pluća. Legendu hrvatskog kazališta i televizije proslavila je serija "Smogovci", u kojoj je glumio šarmantnog prevaranta Crnog Džeka.

Zloćudna bolest odnijela je život i Tenine majke Marine, koja je preminula 2010. godine. Jedna od njezinih prvih uloga bila je u legendarnom filmu "Družba Pere Kvržice" iz 1970. godine, kada joj je bilo sam 10 godina. Za ulogu Ruže, majke koja ostaje bez djeteta, proglašena je Gavellinom najboljom glumicom u 2010.

Iako su se Slavko i Marina rastali, bili su ostali dobri prijatelji.

Tena je svoj glumački debi ostvarila u kazališnoj predstavi "Fine mrtve djevojke", u kojoj je, među ostalim, morala i poljubiti kolegicu Natašu Janjić. Ispričala nam je kako pamti to iskustvo.

"To je bila moja prva profesionalna predstava, pamtim to kao nezaboravnu vožnju u adrenalinskom parku. Uskočila sam u ulogu umjesto Ivane Roščić, imala sam 21 godinu i sve mi je djelovalo nestvarno, fanatički sam obožavala tu predstavu, gledala je više puta kao i istoimeni film, a u tom trenutku činilo mi se kao da ostvarujem sve svoje snove! Poljubac s Natašom pamtim kao mjesto u predstavi gdje bih se odmarala i dobivala potporu i ohrabrenje od nje u iznimno stresnoj situaciji", prisjetila se.

Već za svoju prvu ulogu u filmu "Trampolin" osvojila je Zlatnu Arenu, a otad je dobila još dosta nagrada.

Gledali smo je i u hit-seriji Nove TV "Kumovi" kao Valentinu, bivšu ljubav Janka, kojeg glumi Momčilo Otašević.

1/23 >> Pogledaj i ovo +19 Celebrity Veselu Slavonku s mentorom Stjepanom povezala je tema koja je u našem društvu još tabu: ''Smatram da se o tome treba više govoriti...''

1/28 >> Pogledaj i ovo +24 Celebrity Jelena Perčin uhvaćena u intimnim trenucima s našim glazbenikom za kojeg se šuška da joj je novi dečko!

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!