Neuništivi Joker!

Najpoznatijeg negativca dosad je utjelovilo čak 6 glumaca, koji vam je od njih bio najbolji?

Heath Ledger Profimedia 1/30 >> Pogledaj i ovo +19 Galerija

Najpoznatijeg zlikovca tijekom godina utjelovili su brojni glumici, a zbog velike uloge Jokera čak su neki dobili i Oscara.

Film ''Joker: Ludilo u dvoje'' ugledao je svjetlo dana te se već danima ne prestaje pričati o jednom od najpoznatijih zlikovaca i Batmanovom neprijatelju u svijetu DC-ja.

Uloga je sada pripala Joaquinu Phoenixu, a osim njega Jokera je utjelovilo još nekoliko glumaca. Međutim, postavlja se pitanje koji je glumac najbolje utjelovio ovog negativca kojeg desetljećima gledamo na ekranima.

Prvog Jokera ikada utjelovio je Cesar Romero glumeći ga u seriji tijekom 1960-ih godina, a potom i u filmu ''Batman: The Movie'' 1966. godine.

U filmskim verzijama Jokera su utjelovili Jack Nicholson ("Batman" iz 1989. godine), Heath Ledger ("Vitez tame" iz 2008.), Jared Leto ("Odred otpisanih" iz 2016.), i Joaquin Phoenix ("Joker" iz 2019. i ''Joker: Ludilo u dvoje'' iz 2024. ).

U Foxovoj tv seriji Gotham iz 2014. pojavljuju se braća blizanci Jerome i Jeremiah Valeska kao svojevrsni proto-Jokeri. Oba lika glumio je Cameron Monaghan.

Godine 2008. Heath Ledger je dobio Oscara, Zlatni globus i BAFTA nagrade za najbolju sporednu ulogu. Oscara je 2020. godine za najboljeg glavnog glumca za istu ulogu dobio i Joaquin Phoenix.

U animiranim verzijama su mu, između ostalih, glas posuđivali Mark Hamill, Brent Spiner, Michael Emerson, Troy Baker i Kevin Michael Richardson.

1/34 >> Pogledaj i ovo +30 Celebrity Dok njezine kolegice pune arene diljem regije, srpska folk-zvijezda u Zagrebu se hvali drukčijim uspjehom!

1/28 >> Pogledaj i ovo +24 Celebrity Hana Huljić ni u trudnoći ne odustaje od posla koji voli, svi su na najnovijoj fotografiji primijetili ono očito!

Naš bivši ministar političku fotelju zamijenio je motorom, a ispod ove kacige nismo ga odmah prepoznali!

Rakitićeva supruga uživala u Splitu s prekrasnom sestrom, svi kažu da izgledaju kao blizanke!

Što se krije iza navodne bračne krize Meghan Markle i princa Harryja? Izvori tvrde da je ovo razlog tenzija!

Povezana vijest Zanimljivosti Danijela Martinović ne krije da ima razloga za sreću: ''Gledam te, slušam i divim se!''

Povezana vijest Celebrity Zrinka Cvitešić iskreno o planovima za budućnost: ''Ne mislim da ću se do kraja života baviti glumom''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS