Unajmio je zaštitare!

Otkriven stravičan plan mladića koji je želio izvesti teroristički napad na koncertu Taylor Swift!

Taylor Swift - 1 Afp 1/30 >> Pogledaj i ovo +19 Galerija

Strani mediji otkrili su stravičan plan terorističkog napada na koncertu Taylor Swift, uhićen je glavni 19-godišnjak i vođa napada.

Svjetska glazbena senzacija Taylor Swift trebala je održati tri koncerta u Beču, ali su sva tri nastupa otkazana zbog straha od terorističkog napada.

Naime, uhićene su dvije osobe povezane s ISIS-om, a strani mediji sada su se raspisali i o strašnom planu glavnog osumnjičenika i njegovih pomagatelja.

Osumnjiček je za napad na koncertu navodno unajmio svoje prijatelje koji su trebali raditi kao zaštitari.

Uhićeni tinejdžer planirao je autom se zaletjeti među 20 tisuća obožavatelja koji bi stajali ispred stadiona Ernst Happel prije koncerta, a potom ih napasti mačetama i noževima, piše Mirror.

Lokalne novine izvještavaju da je planirao aktivirati i bombu koju bi konstruirao korištenjem kemikalija ukradenih s njegova radnog mjesta. Osumnjičeni je navodno radio za tvrtku koja se bavi preradom metala.

Pri pretresu stana 19-godišnjeg islamista, među njegovim stvarima pronađene su i kemikalije koje je navodno ukrao s radnog mjesta za izradu bombe.

Zbog policijske drame u Ternitzu nedaleko Neunkirchena evakuirali su na desetke stanovnika iz sigurnosnih razloga. Austrijski kancelar potvrdio je da je tragedija izbjegnuta.

19-godišnji osumnjičenik Austrijanac je sjevernomakedonskih korijena i uhićen je u Ternitzu, južno od Beča, a druga osoba u glavnom gradu Austrije. Tinejdžer je uhićen u ranim jutarnjim satima u srijedu, dok se drugo uhićenje dogodilo u Beču kasnije tijekom dana. Obojica osumnjičenika su se navodno radikalizirala na internetu.

Franz Ruf, glavni ravnatelj za javnu sigurnost u Ministarstvu unutarnjih poslova, izjavio je na konferenciji za novinare da su osumnjičenici navodno otkriveni putem interneta. Ruf je rekao da se osumnjičenik prošlog mjeseca navodno zakleo na vjernost vođi Islamske države. Fokus navodnog napada bio je Beč, a posebno koncert Taylor Swift.

1/19 >> Pogledaj i ovo +15 Celebrity Fotografi uhvatili zanimljiv detalj zbog kojeg se priča o ovoj budućoj kraljici, svi se pitaju je li ovo moguće!

1/17 >> Pogledaj i ovo +13 Celebrity Video multimilijardera i njegove nove supruge šokirao je mnoge: ''Pa on jedva hoda, uzalud mu sav novac...''

Povezana vijest Celebrity Pogledajte kako se princ William rasplesao na koncertu Taylor Swift, video je brzo postao viralan: ''Možda je princ, ali...''

Povezana vijest Zanimljivosti Otkriveno gdje se skriva Taylor Swift na putu do pozornice na koncertima, tako spriječi da je vide prije nastupa!

Povezana vijest Celebrity Najpoznatiji par na planetu uhvaćen je u opuštenim trenucima i razgolićenim izdanjima, napokon su pronašli malo vremena za sebe!

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS