snimila je više od 110 filmova

Ismijavali su je jer nije tipična ljepotica, ali baš ta odluka da bude drugačija, učinila ju je svjetskom zvijezdom!

Rossy de Palma - 7 Afp 1/10 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Ljubitelji filmova Pedra Almodovara zasigurno će prepoznati glumicu Rossy de Palma, koja već nekoliko desetljeća prkosi standardima ljepote.

Iako mnogi neće znati tko je Rossy de Palma kada joj se spominje ime, ova španjolska glumica je itekako prepoznatljiva, pogotovo ukoliko je netko ljubitelj filmova Pedra Almodovara.

60-godišnja višestruko nagrađivana glumica porijeklom s Balearskih otoka tumačila je uloge u preko 110 filmova, od čega je veliku većinu režirao kultni španjolski redatelj. 

Rođena u Palma de Mallorci pod imenom Rosa Elena García Echave, kao 18-godišnjakinja se preselila u Madrid kako bi osvojila svijet glazbe s bendom Peor impossible. Dok je pjevala u jednom rockabilly baru u četvrti Malasaña, upoznala je Almodovara, koji je odmah postao opčinjen njezinim izgledom.

"Našminkajte ju, počešljajte i odjenite kako želi", poručio je Almodovar članovima producentskog tima za film "La ley del deseo". Od tog trenutka, Rossy je postala članica njegovog "girl squada", glumivši u filmovima poput "Kika", "Mujeres al borde de un ataque de nervios", "La flor de mi secreto" i zadnjeg "Madres separadoras".

Međutim, De Palma, poznata po tome što prkosi standardima ljepote, nije samo Almodovarova muza. Na snimanju filma "Kika" je upoznala francuskog dizajnera Jean-Paula Gaultiera, s kojim gaji međusobno poštovanje. Rossy de Palma je često hodala na modnim pistama njegovih revija, uključujući i oproštajnu reviju u siječnju 2020. godine.

Iako je dobila priliku raditi s brojnim španjolskim i međunarodnim dizajnerima, de Palma često sama sašije svoje kreacije za crveni tepih i festivale, što je bio slučaj i za filmski festival u Cannesu, gdje je 2019. bila predsjednica žirija. Osim toga, bila je model i pomogla dizajnirati kolekciju za makeup tvrtku MAC.

Djevojčica koja je zbog svog izgleda kao da je izravno došla iz slike Pabla Picassa često doživljavala uvrede u školi, iskoristila je najbolje što joj je njezina fotogeničnost mogla ponuditi.

Jedna od muza Pedra Almodovara je i Penelope Cruz, koja je na Met Gali donijela dašak starog Hollywooda. Više pročitajte OVDJE.

Pedro Almodovar je nedavno izbacio kratki igrani film, čiju recenziju možete pronaći OVDJE.

U Almodovarovim filmovima često nastupa i Antonio Banderas, koji je ranije ove godine sudjelovao u neobičnoj predstavi u Malagi. Kojoj, saznajte OVDJE.

1/32 >> Pogledaj i ovo +28 Celebrity Zvijezda naše nove serije u mini haljini pokazala rezultate nevjerojatne fizičke transformacije!

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Naša bivša predsjednica nikad nije izgledala mlađe, drastičan gubitak kila istaknuo je ovaj žuti outfit!

Ovu MasterChef kandidatkinju mnogi već dobro znaju s Instagrama, njezina životna priča baš je zanimljiva!

Pojavile se bizarne teorije o smrti bivše partnerice P. Diddyja: Bila je zdrava, naglo je otišla zauvijek

Povezana vijest Celebrity Evo zašto ova kandidatkinja nije mogla suspregnuti suze pred chefom Stjepanom, ali onda je uslijedilo iznenađenje!

Povezana vijest inMagazin Od čelnog čovjeka UEFA-e do virtualnih domaćina Nove TV: Donosimo tko je sve minglao na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu!

Grubnićevu majku zovu kopijom Maje Šuput, a pronašli smo i njezine fotografije koje nisu obrađene!

Što su najluđe glumci morali naučiti kako bi što vjernije utjelovili uloge koje tumače?

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS