"posljednji romantičar zvuka"

Domaći glazbenici opraštaju se od legendarnog ton majstora, nema s kim nije radio tijekom zadnjih 50 godina

Braco Radović Facebook 1/2 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Braco Radović je u zadnjih 50 godina ozvučavao najveća imena domaće i regionalne glazbene scene, a imao je priliku raditi i sa svjetski poznatim glazbenicima.

Preminuo je Braco Radović, poznati domaći majstor zvuka.

Tužnu vijest objavio je njegov sin Marko Radović na Facebooku.

"Jutros nas je napustio Bracek, posljednji romantičar zvuka, kako su ga jednom prilikom nazvali. Moj tata, i istinski zaljubljenik u razglase, ribolov i dobar roštilj. Kako je Andrej jednom rekao, Braco nema dana radnog staža jer on živi jedan jako skupi hobi. I tako je i otišao... s tri projekta koje je i polupokretan šarafio i lemio. Uvijek spreman pomoći, naučiti i pogurati! I hvala mu na tome! I kad razmislim o našem odnosu i što sam naučio samo se slatko nasmijem jer znam da koliko dobroga ostavlja iza sebe. Ali tri mudrosti dominiraju: 1. Mali zapamti, najbitniji je miran san, 2. Budi čovjek nemoj biti seronja, 3. Nemoj da ti fali basa. Volim te Tata, počivaj u miru!", napisao je Marko uz fotografiju s ocem.

Braco je u zadnjih 50 godina surađivao s najvećim imenima domaće i regionalne glazbene scene, a najpoznatiji je po dugogodišnjoj suradnji s Bijelim dugmetom.

Ozvučio je i Brucea Springsteena u Budimpešti, Samantu Fox, Joea Cockera i Simple Minds u Zagrebu, Motorhead i Alvina Leeja u Puli te Davida Moralesa u Primoštenu.

Od njega se na društvenim mrežama opraštaju domaći glazbenici i drugi kolege.

"Zbogom dragi prijatelju", piše na Facebook stranici grupe Atomsko sklonište.

"Braco, počivaj u miru", napisao je Alen Vitasović.


"Počivaj u miru Braco. Hvala na svemu", poručili su na stranici Facebook tvrtke koja se bavi organizacijom koncerata.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Zavirite u luksuznu vilu Marija Mandžukića, iznajmljuje je po paprenoj cijeni, a postoji i jedan uvjet

1/36 >> Pogledaj i ovo +32 Celebrity David Beckham ponosno je pokazao svoju već odraslu kćer, no njihov prisni odnos i dalje izaziva kritike javnosti

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS