"Imao zlatno srce"

Preminuo glumac iz "Princ otkriva Ameriku", njegovu seriju je pratilo stotine milijuna ljudi

John Amos Profimedia

Glumac John Amos, kojeg smo imali prilike gledati u serijama "Good Times" i "Roots" i filmu "Princ otkriva Ameriku", preminuo je u dobi od 84 godine.

Glumac John Amos, pionir televizijskih serija s ulogama u "Good Times" i "Roots" te filmskoj franšizi "Princ otkriva Ameriku", preminuo je u dobi od 84 godine, objavila je njegova obitelj.

Glumac, čija je jedna od najvažnijih uloga bila stariji Kunta Kinte u "Roots", preminuo je 21. kolovoza prirodnim putem.

"S iskrenom tugom dijelim s vama da je moj otac prešao u drugu državu", priopćio je njegov sin K.C. Amos. "Bio je čovjek najljubaznijeg srca i zlatnog srca... i bio je voljen u cijelom svijetu. Mnogi obožavatelji smatraju ga svojim TV ocem. Živio je dobar život. Njegova ostavština nastavit će živjeti u njegovim izvanrednim djelima na televiziji i filmu kao glumca."

Amos je postao glumac nakon kratkotrajnih epizoda u klubovima američkog nogometa Denver Broncos i Kansas City Chiefs. Njegova glumačka karijera imala je nagli uzlet nakon uloge meteorologa Gordyja Howarda u "The Mary Tyler Moore Show". Međutim, njegove najpoznatije uloge su u serijama "Good Times", poznatoj kao prvoj u kojoj je u glavnoj ulozi afroamerička obitelj, i "Roots", za koju je bio nominiran za Emmy. Potonja serija bilježila je gledanost od 130 milijuna ljudi. Isto tako, ljubiteljima filmova je bio poznat po filmu "Princ upoznaje Ameriku" kao menadžer restorana koji zapošljava likove Eddieja Murphyja i Arsenia Halla.

  1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Maja Šuput pokazala Bloomovo carstvo: "Naš svakodnevni kućni kaos"

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Kći Brucea Willisa uz nove fotografije s glumcem opisala razdoblje kroz koje prolaze: ''Teško mi je ovo, ali zahvalna sam...''

Devedesetih je slamao srca djevojaka, a i danas se okreću za njim: Osnivač Swingersa nekoć se odijevao kao Elvis Presley!

Nakon što je objavljena vijest o novoj djevojci Mate Rimca, njegova bivša supruga donijela važnu odluku

Povezana vijest inMagazin Naš zlatni olimpijac i supruga Manuela glavne su zvijezde novog Rišpetovog spota: ''Veslanje mi je dalo sve u životu!''

Povezana vijest Celebrity Matija iz Supertalenta ganut podrškom javnosti, javio nam se: "Sa suzom u oku sve gledam!"

Svi se pitaju kako je moguće da Lindsay Lohan opet izgleda kao da je u cvijetu mladosti, javili se stručnjaci!

Prija se povlači iz javnosti, sve je objasnila: ''Kao što sam i na svom Instagramu objavila...''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS